Лайм

Зірка італійського кіно Джина Лоллобриджида померла у віці 95 років

Італійська актриса Джина Лоллобриджида померла у віці 95 років, повідомило видання La Rupubblica. Лоллобриджида прославилася у 1950-х роках як секс-символ Італії, а пізніше, полишивши світ кіно, стала успішним фотографом і скульптором.

Джина Лоллобриджида на святкуванні свого 95-річчя у 2022 році. Фото: Getty Images

Джина Лоллобріджіда, відома всім як Лолло, була однією з найважливіших акторок свого покоління, і разом зі своєю суперницею Софі Лорен допомогла створити образ італійської діви.

Луїджиа Лоллобриджида народилася в Субіако 4 липня 1927 року в сім'ї виробників меблів, які втратили всі свої активи під час війни. У 1944 році переїхала до Риму, де вступила до Інституту вишуканих мистецтв. Щоб продовжити навчання, почала малювати вугіллям карикатури та позувала для фотороманів під псевдонімом Діана Лоріс. 1947 року на конкурсі "Міс Італія" вона посіла третє місце.

Читайте по темі: У лютому 2022 року померла знаменита італійська актриса Моніка Вітті.

Фото: Getty Images

Кар'єру в кіно Джина почала статистисткою і каскадеркою, а потім знімалася в невеликих ролях другого плану в популярних оперних фільмах післявоєнного періоду.

У 1949 році вона вийшла заміж за словенського лікаря Мілко Скофіка, який служив серед біженців, тимчасово розміщених у Чинечитті. У серпні 1957 року народився їхній єдиний син Мілко-молодший. Шлюб пари тривав до 1971 року.

У 1950 році Лоллобріджида літала до Голлівуду на запрошення мільярдера Говарда Х'юза, але відмовилася від "золотої клітки" голлівудської кінозірки і повернулася до Риму. При цьому актриса продовжила зніматися у фільмах відомих режисерів зі США, Франції та інших країн.

Джина Лоллобриджида на зустрічі з королевою Єлизаветою ІІ Фото: Getty Images

Серед найвідоміших фільмів з Джиною Лоллобриджидою - "Фанфан Тюльпан", "Нічні красуні", "Провінціалка", "Собор Паризької Богоматері", "Найкрасивіша жінка у світі", "Приходь у вересні", "Лялечки", "Доброго вечора, місіс Кемпбелл".

У жовтні 2006 року Джина Лоллобриджида у віці 79 років здивувала наміром вийти заміж за іспанського бізнесмена Хав'єра Рігау, який був молодшим за неї на 34 роки. За словами актриси, вони тримали свої стосунки у секреті понад 20 років. Через деякий час актриса розповіла, що постраждала від афери Рігау, який намагався одружитися з нею "за довіреністю", видаючи за неї самозванку.

Читайте по темі: Померла Ліза Марі Преслі – єдиній дочці Елвіса було 54 роки.

Фото: Getty Images

Останній фільм за участі Джини Лоллобриджиди вийшов у 1997 році. З нагоди свого 88 дня народження вона несподівано заявила, що повернеться до кіно, але тільки якщо її покличе Стівен Спілберг. При цьому актриса продовжувала займатися мистецтвом та влаштовувала виставки у різних країнах.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни