Лайм

Мартін Скорсезе захопився силою духу українців у потужному зверненні: відео

У коментарях користувачі мережі подякували знаменитості

Зірки світового рівня приїжджають в Україну у період війни, висловлюють слова підтримки та навіть залишають тут свій "Оскар" до перемоги. Цього разу до українців звернувся американський кінорежисер, сценарист та продюсер Мартін Скорсезе.

Знаменитість вирішив записати надихаючий ролик на тлі теракту в Дніпрі 14 січня та аварії гвинтокрила з керівництвом МВС 15 січня. 80-річний чоловік нагадав українцям, що вони не самі, а увесь цивілизований світ захоплюється їхньою мужністю, сміливістю та стійкістю. Відповідне відео з'явилося на сторінці державної організаціії UNITED24 в Instagram.

"Мої дорогі українці, співгромадяни світу, мене звуть Мартін Скорсезе і я надсилаю це повідомлення, щоб просто сказати, що ви не самотні. Ми захоплюємося вашою мужністю, наполегливістю, стійкістю і надзвичайною, дивовижною рішучістю перед лицем цього варварства, цього невимовного варварства".

Читайте також: Стінг закликав світову спільноту допомогти Україні не замерзнути цієї зими.

У своїй промові Скорсезе наголосив, що сила духу українців – це світло всього світу, яке має допомогти їм побороти та пройти скрізь темряву: "У цей момент ваш дух, сила вашого духу як світло. Це світло всього світу. І я молюся, щоб воно було достатньо яскравим, щоб провести вас крізь цю темряву". У коментарях під публікацією користувачі мережі висловили Мартіну слова подяки.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, Мартін Скорсезе народився 17 листопада 1942 року у Нью-Йорку. Він є засновником "Світового фонду кіно" та лауреатом премії Американського інституту кіномистецтва за внесок у кінематограф. Також Скорсезе – лауреат численних премій, серед яких "Оскар", "Золотий глобус", БАФТА та премія Гільдії кінорежисерів Америки. Серед найзначніших його робіт "Таксист", "Шалений бик", "Славетні хлопці", в яких він працював із Робертом Де Ніро. Скорсезе здобув премію "Оскар" в категорії "Найкращий режисер" за фільм "Відступники".

Чоловік вважається одним із найвизначніших та найвпливовіших американських кіномитців.

Читайте на тему: Стівен Кінг розчулив українців своєю головною мрією на 2023 рік.

Фото: Getty Images

Скорсезе одружувався п'ять разів, з яких чотири рази розлучався. З 1999 року зірка у шлюбі з Гелен Морріс. У них є дочка Франческа, яка знялася у фільмах батька "Відступники" і "Авіатор". Від попередніх шлюбів чоловік має ще двох доньок – Кетрін та Доменіку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників