Лайм

Просто страшно: Катя Осадча поділилася емоціями напередодні річниці повномасштабної війни

"Початок війни - оціпініння і хаос всередині, коли все робилося автоматично, дні тягнулися вічність і не вимикався телевізор"

19 січня, напередодні річниці війни, українська телеведуча Катя Осадча поділилася своїми висновками, яких дійшла після всіх випробувань, які довелося пережити за цей час. Зірка написала, що "її підсвідомість ніби викидає з календаря лютий", адже не хочеться знову відчувати емоції, які були 24 числа – у перший день повномасштабного російського вторгення.

"Я зрозуміла, що моя підсвідомість викидає з календаря лютий, ніби його не має бути. Хоча в лютому день народження Івана і наша річниця весілля, і день народження мами… А чому так? Просто страшно, що в лютому вже рік повномасштабної війни… І дуже страшно згадувати себе тоді… Навіть місяця такого не хочеш більше", - написала знаменитість у своєму блозі в Instagram.

Фото: instagram.com/kosadcha

Осадча пригадала емоції, які пережила у перші дні повномасштабної війни та розповіла про питання, які вона ставить собі і до сьогодні:

Читайте також: Невимовний біль: Осадча, Ребрик, Вакарчук та інші оплакують катастрофу у Броварах.

"Початок війни - оціпініння і хаос всередині, коли все робилося автоматично, дні тягнулися вічність і не вимикався телевізор, аби не пропустити чогось ще гіршого… Коли в усіх очах були і залишаються до тепер питання - "за що?", "чому?", "як таке могло статися з нами?". Скоро перегорнемо календар і не помітимо, як скажемо: рік…".

Фото: instagram.com/kosadcha

Шанувальники погодилися з думками ведучої, додавши, що "весь цей час триває лютий, а саме життя розділилося на "до" та "після". Ось деякі їхні коментарі: "Лютого більше просто нема... Або відчуття, що лютий постійно", "Лютий (до 24) - останній місяць коли я думала, що є справедливість, що люди - не звірі", "Для мене лютий - це усвідомлення того, що людина може бути вовком. З іншого боку, лютий - це відвага, хоробрість і стійкість. Це пролита кров заради незалежності - вічна пам’ять усім, хто захищав і захищає Україну", "Життя розділилося на "до" і "після".

"Не дозволю ворогу змінити своє ставлення до лютого, яке було до 24.02.2022. І зараз є усвідомлення, що то був місяць, коли ми повірили в свою націю, в свою країну, в себе", "Важко уявити, що рік...Рік неймовірної болі і ненависті", "З одного боку, лютий став страшним місяцем. З іншого - саме в лютому я зрозуміла, що ми стали дуже сильною нацією. Всі. Ми побороли комплекс меншовартості. Україну нарешті перестали сприймати як частину Росії. Тому я вдячна лютому. Попри ненависть вдячна. Біль війни, втрати і всі трагедії, що сталися - вони з нами назавжди... Але й сила, яку він у нас відкрив, теж з нами".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі