Лайм

Відчув запах смерті: актор Дмитро Лінартович розповів про наслідки поранення в Соледарі

Воїн зі шпиталю поділився подробицями

Український актор театру, кіно та дубляжу Дмитро Лінартович отримав тяжкі травми та контузію у боях за Соледар. У новому інтерв'ю боєць ЗСУ розповів про наслідки поранення та як зараз почувається.

"Я отримав поранення, поранення осколками, у голову. Задню частину лопатки мені посікло. У мене одне око не бачить, вухо не чує повністю, тому що дрібні осколки та контузія дуже сильна, - поділився солдат подробицями в YouTube-проекті Ukrainian Witness. - Станом на зараз, у мене метелики в голові, скажімо так. Я все ж таки воїн. Я повинен терпіти, переносити це. Це мужня справа. Що я роблю, включаю волю".

Читайте також: Українець воює за свій дім, а за що воює росіянин? – актор Дмитро Лінартович.

Фото: instagram.com/dmitrolinartovich

Дмитро розповів, що після штурму в Бахмуті, де бійці ЗСУ закріпилися та отримали свої позиції, його відправили в Соледар. Це було 1 січня.

"Новий рік я зустрів, о 5-й ранку виїхав із бойовим підрозділом туди і почав нести там свою службу. І одна бригада, яка... Це були такі низькі бої там у приватних будинках таких, у секторах. І по радійці почув, коли почалися команди, що "принесіть нам БК". Просто одна бригада, просто так нервово, надривно. Ну і одна людина встала і каже: "Хто, хто зі мною? Я беру БК". Я одразу прийняв рішення: "Я йду", - згадує Лінартович.

Фото: instagram.com/dmitrolinartovich

Воїн додав, що їхнім завданням було – дійти до хлопців, які вели бої, та доставити їм боєкомплекти. Дмитро з побратимом йшли під обстрілами та свист куль. За словами воїна, окупанти стріляли із будинків, їх було дуже багато. Назад вони їхали на БТР, де через невеликий отвір Лінартович отримав поранення.

"Дуже сильний удар, як ядро, та звук пішов, як свинцеве кільце. Запах смерті я відчув. Я не знепритомнів. Я думав, що мені знесло пів обличчя. Немов ядро врізалося у скроню. Добре, що був шолом. Він мене врятував. У мене потекла кров із вуха, я осліп, нічого не чув і рефлекторно впав на дно БТРа", - розповів Дмитро.

Лінартович переніс операцію і нині перебуває у шпиталі на реабілітації.

Фото: instagram.com/dmitrolinartovich

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil