Лайм

Брудні пензлі для макіяжу - це не гігієнічно: як їх правильно мити

Чистити всі інструменти рекомендується кожні 7-10 днів

Багато хто з нас стежить за модними трендами та тенденціями у макіяжі, тому часто оновлюють косметичку та експериментують, наприклад, з формою брів. Однак нерідко модниці забувають про елементарні правила гігієни і не очищають пензлі та спонжі по декілька місяців, що призводить до появи прищів, більш стрімкого старіння шкіри та серйозних шкірних інфекцій. theLime вирішив розповісти вам, як за ними потрібно доглядати в домашніх умовах.

Фото: pixabay.com

Як відомо, на спонжах та пензлях для макіяжу після використання залишаються часточки відмерлих клітин шкіри, а також згодом накопичується пил і бруд. Все це – живильне середовище для мікроорганізмів.

Особливо якщо це пензлі для нанесення тонального крему або спонжі для бази під макіяж – саме там, у вологому середовищі, грибок та бактерії розмножуються ще швидше. Тому якщо своєчасно не очищати такий інструмент, можна завдати істотної шкоди своїй шкірі.

Запам'ятайте просте правило: чистити спонжі та пензлі рекомендується кожні 7-10 днів. Навіть якщо деякими з них ви користуєтеся рідше, їх все одно потрібно мити, тому що на них накопичується пил.

Читайте також: Візажист назвала популярний прийом у макіяжі, який візуально додає жінкам віку.

Як правильно чистити інструменти в домашніх умовах?

1. Беремо пензлик і промиваємо його кінчик під струменем теплої, але не гарячої води. Це допоможе видалити залишки косметики і пил, що накопичився. Не потрібно повністю опускати пензлик для макіяжу у воду, оскільки це призведе до розчинення клею, що з'єднує голівку щітки з ручкою.

2. У мисці з теплою водою розводимо трохи шампуню, щоб вийшла вода з піною. Акуратно занурюємо кінчик пензля в мильний розчин, тримаємо кілька секунд. Потім можна трохи "помасажувати" його пальцями.

3. Потім знову промиваємо кінчик під струменем із теплою водою – доти, доки не змиється мило та залишки косметики, а вода не стане прозорою.

4. Наприкінці необхідно промокнути пензель паперовим рушником.

Так само можна очистити і спонжі для макіяжу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші