Лайм

7 неочевидних речей, які ніколи не слід класти у пральну машину

Запам'ятайте ці прості правила

Багато сучасних господинь не уявляють своє життя без пральної машини. І якщо ви вже знаєте, про що потрібно не забувати перед пранням джинсів, а також що робити, якщо рушники після прання погано пахнуть, візьміть собі на замітку перелік речей, які краще прати вручну або звертатися в хімчистку. theLime докладніше розповідає про це.

Фото: pinterest.com

Що не можна прати у пральній машині?

1. Жіноча білизна

Застібки на гачках можуть зачепитися за барабан і призвести до поломки внутрішньої частини пральної машини. Якщо прати таку білизну з усім підряд, то мереживо, сіточка або будь-яка інша тонка тканина також можуть бути пошкоджені. Робити це краще вручну або в спеціальних мішечках (їх можна замінити наволочками) на делікатному режимі.

2. Речі з мереживом, паєтками, бісером або крихкою вишивкою

Одяг з мереживом, паєтками, бісером або крихкою вишивкою дуже легко можна зіпсувати в пральній машині, особливо якщо вони приклеєні, а не пришиті. Речі з мережива можуть порватися під час прання, особливо якщо вони тертимуться за одяг з гачками, гудзиками або блискавками. Ці предмети краще прати вручну або здавати в хімчистку.

Читайте також: Експерти розповіли, як часто потрібно прати постіль, ковдри та пледи.

3. Шкіряне взуття

Шкіряне взуття або зі шкіряними вставками в жодному разі не можна прати в машині, оскільки це може пошкодити його. Краще прати дорогі кросівки вручну та сушити на відкритому повітрі.

4. Шкарпетки для новонароджених та маленьких дітей

Дитячі шкарпетки настільки крихітні, що їх може засмоктати у шланги та вентиляційні отвори пральної машини. Це призведе до засмічення машини та дорогого ремонту. Потрібно купити сітчастий мішок для білизни або прати їх вручну.

Читайте також: Краще прати руками: 6 типів одягу, які не полюбляють прання.

5. Одяг, вкритий шерстю домашніх тварин

Шерсть на одязі намокне, злипнеться і може прилипнути до решти білизни та інших речей – в результаті ви отримаєте після прання не надто чисту білизну. Крім того, вовна може опинитися в каналізації, забиваючи труби. Тому такий одяг краще прати вручну, а попередньо його потрібно очистити за допомогою валика або липкої щітки.

6. Костюми

Костюми, як правило, це дорогий одяг для особливих випадків, виготовлений з високоякісної тканини. Їхнє прання краще довірити професіоналам і віднести до хімчистки.

Читайте також: Як правильно прати спідню білизну, щоб не було запаху та плям.

Які речі не повинні потрапляти у пральну машину?

Монети, ключі та інші маленькі предмети

Якщо ключі або монети залишаться в одязі під час прання в машині, це може бути невинною помилкою, але якщо вони випадуть, то можуть призвести до серйозної поломки. Потрібно перевіряти кишені перед тим, як завантажувати речі в барабан.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Хто така Таню Муіньо - постановниця сценічного виступу alyona alyona та Jerry Heil на "Євробаченні-2024"

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona впала на одній з репетицій перед Євробаченням 2024 через кольчугу - авторка прикраси показала її фото та процес створення