Лайм

Як почистити взуття від білих розводів солі: корисні лайфхаки

Беріть собі на замітку

Кожен із нас не раз стикався з поширеною проблемою взимку – через ожеледицю вулиці рясно посипають піском та сіллю, яка потім виявляється на взутті у вигляді білих розводів. І якщо ви вже знаєте простий лайфхак з оцтом, як вивести такі плями, візьміть собі на замітку й інші способи з підручними засобами. theLime вирішив докладніше розповісти, як позбутися таких розводів на шкіряному, замшевому та взутті з нубуку.

Як почистити шкіряне взуття від солі?

1. Витираємо взуття ганчіркою, змоченій в теплій воді, а потім загортаємо в паперові рушники або серветки, залишаємо на ніч до повного висихання. За цей час папір вбере сіль, що виступає.

2. Готуємо простий розчин: змішуємо оцет 9% та звичайну воду в пропорції 1:2. Після прогулянки протираємо шкіряне взуття цим розчином і залишаємо висихати за кімнатної температури. Потім обробляємо спеціальним кремом для взуття.

3. Сухі сліди від солі можна витерти ганчіркою або шматочком тканини, попередньо змоченим у нашатирному спирті. Після цього обробляємо всю поверхню поживним кремом.

4. Промиваємо улюблену пару водою з мильною пінкою або краплею мила. Коли вона висохне – обробляємо взуттєвим кремом.

5. Також можна приготувати "домашній засіб" з рициновою олією та риб'ячим жиром. Для цього змішуємо 1 частину рицинової олії з 3 частинами риб'ячого жиру, ставимо на водяну баню до повного розчинення. Коли суміш буде готова, даємо їй трохи охолонути. Після цього рясно змащуємо нею розводи, і вже за декілька годин вони повністю зникнуть.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як мити шкіряне взуття, щоб не тріскалося і не втрачало форму: 10 важливих правил.

Як почистити замшеве взуття від солі?

1. Якщо ви впевнені, що замшеве взуття не полиняє (вона має стійкий колір), можна спробувати видалити білі розводи розчином 10% нашатирного спирту.

2. Обробляємо взуття звичайною сухою манною крупою вона добре очищає замшу і від солі, і від забруднень.

3. Ще один спосіб – за допомогою зубного порошку та щітки.

4. Найбільш нетрадиційний спосіб – за допомогою картоплі чи лимона. Беремо будь-який з цих продуктів, розрізаємо на часточки і протираємо їм роводи, що проступило, чекаємо, поки взуття висохне, і потім ретельно чистимо його щіткою.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як вивести запах поту із взуття: 10 швидких способів, що підходять для зими.

Як почистити взуття із нубуку від солі?

Для взуття з нубуку підійде метод із слабким мильним розчином. Обробляємо пару, даємо їй висохнути, а потім проходимося по ній спеціальною щіткою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також