Лайм

Топ-4 джерела неприємного запаху на кухні, які варто чистити частіше

Перевірте свою кухонну техніку

Кухня - одне з місць у будинку, яке найбільше піддається появі різних запахів, і це не завжди аромат смачної їжі. Часто буває, що зайшовши в приміщення хочеться закрити ніс, хоча вся зіпсована їжа вийнята з холодильника, полички ретельно вимиті, відро для сміття оброблено. Розповідаємо про приховані джерела неприємного запаху на кухні, які потребують регулярного догляду.

Посудомийна машина

Неприємний запах після миття великої кількості посуду виникає через попадання залишків їжі до фільтру посудомийної машини. Тому його потрібно чистити частіше.

Більшість фільтрів розташовані під розбризкувачем у нижній частині посудомийної машини. Зніміть фільтр та промийте його у гарячій мильній воді. Запустіть цикл очищення за допомогою магазинного засобу для посудомийних машин або поставте миску з дистильованим білим оцтом, поміщеною на верхню полицю.

Фото: Pixabay

Подрібнювач харчових відходів

Пристрій, який встановлюють під кухонною мийкою для розмелювання харчових відходів - ще одне джерело неприємного запаху на кухні. Щоб очистити диспоузер у домашніх умовах, вам знадобиться оцет та харчова сода.

Перш ніж розпочати очищення, вимкніть подрібнювач, потім промийте всередині гарячою мильною водою, використовуючи абразивну сторону губки. Потім приготуйте розчин: 1/2 склянки соди змішайте з 1/2 оцту. Влийте його в отвір. Завдяки хімічній реакції стінки диспоузера швидко очистяться. Коли суміш перестане піниться, запустіть двигун і промийте його гарячою проточною водою протягом декількох хвилин.

Читайте також: Топ-6 простих способів позбутися неприємного запаху на кухні.

Фото: Getty Images

Холодильник

Найчастіше неприємні запахи можуть виходити з холодильника. Якщо ви позбулися скисної їжі і протерли полиці розчином гарячої води з содою, а сморід не зник, перевірте піддон. Він збирає вологу, яка зазвичай випаровується при розморожуванні морозильної камери. Однак якщо холодильник працює неправильно, вода в піддоні може накопичуватися, сприяючи зростанню плісняви.

Піддон розташований у нижній частині холодильника. Акуратно дістаньте його, злийте воду та ретельно вимийте у мильній воді. Потім окропіть його розчином з хлорного відбілювача і води (50:50). Ретельно просушіть і поставте назад в холодильник.

Губка для посуду

Якщо кухонна губка погано пахне, викиньте її. Усередині збираються бактерії, що викликають неприємний запах. Навіть якщо ви щоразу ретельно промиваєте та чистите губку, її слід міняти на нову кожні два-три тижні.

Читайте також:Як позбутися неприємного запаху на кухні: прості та натуральні засоби без хімії.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії