Лайм

Ефект побачите одразу: три дієвих домашніх засоби проти нальоту на крані

Беріть собі на замітку та розкажіть подрузі

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають впоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як відмити ржаву ванну до блиску за допомогою народного лайфхака, візьміть собі на замітку прості способи, які допоможуть впоратися з вапняним нальотом на крані. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

За допомогою яких народних засобів можна позбутися вапняного нальоту на крані?

Оцет

Змішуємо в рівних частинах оцтову кислоту та воду. Якщо відкладення досить серйозні, змочуємо в розчині ганчірку чи шматочок тканини та залишаємо її на декілька годин на проблемних ділянках. Якщо забруднення не сильне, протираємо кран розчином.

Після процедури витираємо кран чистою губкою, змоченій у теплій воді.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як позбутися вапняного нальоту на крані: професійний трюк для чищення.

Лимонний сік

Для дуже стійких або товстіших відкладень вапняного нальоту необхідно використовувати лимонний сік, щоб уражені ділянки просочувались ним тривалий час.

Якщо відкладення залишилися у складних місцях, таких як кінчик носика або аератор, необхідно перелити лимонний сік у невеликий пластиковий пакет або кришку і закріпити навколо носика резинкою або мотузкою. Потім можна потерти поверхню старою зубною щіткою. Наприкінці ретельно очищаємо область м'якою вологою тканиною.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як почистити душову лійку від нальоту: 5 лайфхаків, які стануть у нагоді.

Харчова сода та лимонний сік

Суміш харчової соди та лимонного соку також можна використовувати для ефективного видалення вапняного нальоту на кранах. Необхідно просто змішати харчову соду та лимонний сік, щоб вийшла густа паста, і акуратно втерти у ділянки з вапняним нальотом. Якщо забруднення досить серйозні, залишаємо суміш на кілька годин. Потім витираємо кран вологою губкою, щоб змити залишки пасти та нальоту.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil