Лайм

Як почистити душову лійку від нальоту: 5 лайфхаків, які стануть у нагоді

Після такої обробки душ працюватиме справно

Жорстка водопровідна вода призводить до утворення іржі та вапняного нальоту на сантехніці, і впоратися з ними буває непросто навіть за допомогою спеціальної побутової хімії. Раніше ми розповідали, як очистити унітаз від вапняного нальоту та вивести жовті плями на акриловій ванні. Якщо ж через наліт лійка вашого душу почала гірше працювати, дізнайтеся, як вирішити цю проблему народними засобами.

Найпопулярнішим способом почистити душову лійку від вапняного нальоту є мийні засоби з хлором та іншими активними елементами. Налийте в таз або відро теплу воду, додайте трохи мийного засобу та опустіть лійку в розчин на 30-60 хвилин. Після замочування почистіть її щіткою, щоб позбутися стійких фрагментів нальоту.

Побутова хімія - продуктивний метод, але якщо її немає під рукою, існує кілька народних варіантів на заміну.

Фото: Getty Images

Очищення оцтом

Розведіть оцет із теплою водою у пропорції 1:2 і помістіть насадку для душу у розчин на 30-60 хвилин, залежно від забруднення. Оцтова кислота розчинить наліт, і вода легко проходитиме через отвори в лійці.

Оцет та сода

Для очищення душової лійки від нальоту також можна використовувати суміш із 1 л теплої води, ½ склянки оцту та 3 ст. л. соди. Розчин готують у скляному або емальованому посуді. Занурте в нього насадку на 30-40 хвилин, а після замочування ретельно очистіть щіткою і промийте водою.

Содовий розчин

Розчиніть 5 ст. л. соди у 0,5 л води та опустіть у цей розчин душову лійку. Через 40-50 хвилин вапняний наліт легко зніматиметься за допомогою мочалки або щітки. Зверніть увагу: якщо тримати лійку в соді більше години, агресивна речовина може пошкодити її покриття.

Лимонна кислота

Лимонна кислота чудово видаляє накип і наліт на різних поверхнях. 25 г засобу висипте в каструлю та залийте 500 мл гарячої води (70-80 градусів). Покладіть насадку для душу в цей розчин і залиште відмокати. Лише через 30 хвилин зніміть наліт щіткою.

Фото: Getty Images

Кока-Кола

Кока-Кола добре справляється з іржею та нальотом, але для очищення душової лійки її доведеться підігріти. У теплий напій опустіть душ на 30-60 хвилин, після чого промийте лійку.

Якщо вам потрібно очистити стаціонарну лійку, яка не знімається, використовуйте у якості резервуару для замочування міцний поліетиленовий пакет та гумку. Закріпіть пакет із розчином для чищення так, щоб лійка була повністю занурена в рідину. Через 30-60 хвилин зніміть пакет і промийте душову лійку чистою водою.

Щоб уникнути утворення нальоту на лійці в майбутньому, витирайте її насухо після кожного використання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати