RU  UA

Дізнатися

Король Чарльз відвідав українських військових у тренувальному таборі в Англії: фото і відео

Монарх привітав українців та поговорив з ними про ситуацію в країні

Король Чарльз відвідав тренувальний табір у графстві Вілтшир (Англія) та зустрівся з українськими військовими, які проходять там навчання. Daily Mail пише, що монарх вирішив здійснити символічний візит підтримки напередодні річниці повномасштабної війни з Росією.

Фото: Getty Images

74-річний Чарльз із посмішкою потис руку українцям, які після 5-тижневої базової бойової підготовки в Британії повернутися воювати в Україну.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Також король зустрів у таборі солдата з Нової Зеландії і взяв участь у хонгі - традиційному привітанні маорі, коли дві людини торкаються одна одної носами.

Читайте також: Чарльз III відвідав українських біженців у Шотландії: як пройшла зустріч.

Фото: Getty Images

Українські солдати були в повному екіпіруванні, тоді як король обрав для візиту повсякденний одяг. Після усмішок та рукостискань Чарльз став серйозним, оскільки військові ЗСУ розповіли йому про поточну ситуацію в Україні.

Фото: Getty Images

Раніше король Чарльз рішуче виступав проти вторгнення Росії в Україну. У лютому він провів приватну аудієнцію із Володимиром Зеленським у Букінгемському палаці. Також він зустрічався з першою леді України Оленою Зеленською, яка була однією з високопоставлених гостей на похороні королеви Єлизавети ІІ.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Александр Усик поборол Тайсона Фьюри. Украинские звезды эмоционально отреагировали на историческую победу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Украинский боксер Александр Усик победил Тайсона Фьюри и стал чемпионом мира. Жена спортсмена Екатерина Усик эмоционально поздравила любимого

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир