Лайм

Прокурори пом'якшили звинувачення проти Алека Болдвіна, який міг отримати 5 років в'язниці

Актора судитимуть за ненавмисне вбивство

У 2021 році на зйомках фільму "Іржа" (Rust) актор Алек Болдвін репетирував сцену зі зброєю і випадково вистрілив в операторку Галину Хатчінс. Жінка померла в лікарні, а Болдвіна звинуватили в ненавмисному вбивстві.

The Guardian повідомляє, що прокуратура штату Нью-Мексико відмовилася від спроб добитися для актора п'ятирічного тюремного ув'язнення. Звинувачення суттєво пом'якшили і тепер йому загрожує до 18 місяців в'язниці.

Фото: Getty Images

Прокурорам довелося піти на поступки, оскільки закон про вогнепальну зброю, який вони намагалися долучити до справи, не діяв у штаті у жовтні 2021 року, коли відбулася смертельна стрілянина на знімальному майданчику.

Нагадаємо, що Галина Хатчінс родом з України. Вона зазнала смертельного поранення під час репетицій на знімальному майданчику "Ржавчини" на кіноранчо в Санта-Фе. Болдвін направив бутафорський пістолет у бік Хатчінс, стався постріл. Виявилося, що зброя була заряджена бойовими патронами. Сам Болдвін заявляв, що "не натискав на курок", а пістолет дав осічку.

Читайте також: Українська родина Галини Хатчінс, яку застрелив Алек Болдвін, вимагає в актора компенсацію.

Фото: Getty Images

Хоча поліція визнала смерть Хатчінс нещасним випадком, прокуратура висунула проти Болдвіна звинувачення в ненавмисному вбивстві. Аналогічні звинувачення отримала зброянка фільму Ханна Гутьєррес-Рід, яка мала перевірити пістолет перед тим, як передати його актору.

Помічник режисера Девід Холлс, який передав Болдвіну зброю і сказав, що вона безпечна, не заперечував звинувачень. Він отримав умовний термін та шість місяців випробувального терміну.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024