Лайм

Алеку Болдвіну висунули офіційне звинувачення у ненавмисному вбивстві на зйомках

Тим часом адвокат актора заперечує його провину

Американського актора Алека Болдвіна офіційно звинуватили у ненавмисному вбивстві української операторки Галини Хатчінс на зйомках фільму "Іржа" в 2021 році. Знаменитості загрожує до 5 років позбавлення волі.

Офіційні звинувачення також висунуті консультанту з реквізиту зброї Ханні Гутьєррес-Рід, передає видання Page Six. Зазначається, що окружний прокурор Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс подала відповідні документи, в яких йдеться про те, що Болдвін та Гутьєррес-Рід неодноразово порушували правила безпеки на знімальному майданчику.

Фото: Getty Images

Прокурори додали, що участь актора як продюсера і як людини, яка стріляла з пістолета, вплинула на рішення про висунення звинувачень.

"Тільки в день стрілянини докази показують, що за короткий час було вчинено не менше десятка необережних дій, і це навіть не включає необережне поводження зі зброєю Болдвіном. Своєю бездіяльністю на посаді продюсера він не зміг пом’якшити чисельні необачні та небезпечні дії, які трапилися протягом дуже короткого періоду часу", - йдеться в документах.

Читайте також: Сценарій не вимагав стрілянини. У позові проти Алека Болдвіна розкрили нові деталі трагедії на зйомках.

Крім того, прокурори стверджують, що Болдвін, будучи продюсером "Іржі", не врахував відносну недосвідченість Гутьєррес-Рід. За словами фахівців, Болдвін і Гутьєррес-Рід пропустили критично важливу перевірку безпеки пістолета і боєприпасів до нього, і що Алек як актор з великим досвідом зйомок у фільмах з використанням вогнепальної зброї мав би приділити цьому більше уваги.

Алек Болдвін біля офісу шерифа округу Санта-Фе після допитуФото: Jim Weber/The New Mexican

Тим часом адвокат 64-річного Болдвіна заявив, що звинувачення проти його клієнта є "жахливою судовою помилкою". "У нього не було підстав вважати, що бойова куля була в пістолеті або десь іще на знімальному майданчику, - сказав Люк Нікас. - Він покладався на професіоналів, з якими працював, які запевнили його, що в пістолеті немає бойових патронів".

У свою чергу чоловік загиблої українки, Метт Хатчінс, подякував у соцмережах Кармак-Алтвіс за ретельне розслідування справи, додавши, що для їх родини є дуже втішним той факт, що "в Нью-Мексико ніхто не стоїть вище закону".

Читайте на тему: На Алека Болдвіна подали до суду за наклеп - у актора вимагають 25 млн. доларів.

Галина ХатчінсФото: Getty Images

Нагадаємо, 21 жовтня 2021 року під час знімання фільму "Іржа" у Бонанза-Сіті поблизу Санта-Фе, Нью-Мексико, актор Алек Болдвін вистрілив із реквізитної зброї, смертельно поранивши Хатчінс у груди. Режисер Джоел Соуза, що стояв позаду, отримав поранення в плече. У револьвері серед муляжів був бойовий патрон. Українка померла від отриманих травм у лікарні міста Альбукерке.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Остапчук привітав молоду дружину з 24-річчям і показав їхні романтичні світлини

Відомий ведучий Володимир Остапчук звернувся до своєї молодої дружини, блогера та підприємця Катерини Полтавської у день її народження  

Зірку "Піратів Карибського моря" загризла акула: що відомо про трагічну загибель актора

Актор та професійний серфер Тамайо Перрі трагічно загинув Гаваї від укусів акули

Втратив зв'язок на 1,5 місяці: зірка "Х-фактору" розповів про зникнення мами на початку війни

Співак та фіналіст проекту Х-фактор Дмитро Волканов згадав, що не міг півтора місяця додзвонитися до своєї матері на початку війни