Лайм

Минув рік: Вакарчук, Осадча, Ребрик та інші зірки поділилися емоціями в річницю вторгнення

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну в Україні

Пройшов рік відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Хоча їй не вдалося досягти цілей та "захопити Київ за три дні", мільйони людей втратили свої оселі, десятки тисяч – життя. 24 лютого українці згадують, яким для них став початок війни, і зірки не стали винятком. Артисти, багато з яких стали волонтерами та вступили до лав ЗСУ, діляться своїми спогадами та емоціями у соцмережах.

Святослав Вакарчук

Лідер групи "Океан Ельзи" у студентстві закінчував військову кафедру, і після 24 лютого приєднався до лав ЗСУ. Зараз він має звання старшого лейтенанта, а його робота полягає у підтримці військових. Вакарчук протягом року виступав перед захисниками України в різних гарячих точках, включаючи Бахмут.

"Буде багато спогадів про цей складний рік. Є речі, про які згадуєш постійно, є такі, про які б не згадувати більше ніколи. Але я вважаю, що час спогадів ще прийде, - написав лідер гурту "Океан Ельзи". - Сьогодні важливо сконцентруватися на діях, які ведуть до Перемоги!"

Читайте також: Там відбувається жах: Вакарчук поділився враженнями після поїздки до Бахмута.

Фото: https://www.instagram.com/sviatoslav.vakarchuk/

Катя Осадча

Українська телеведуча з чоловіком Юрієм Горбуновим та двома дітьми залишила Київ після 24 лютого, але вже у травні родина повернулася до столиці. Сьогодні Осадча займається проектом "Пошук зниклих" та іншою волонтерською діяльністю.

"Цей рік нас усіх навчив новому. Але найголовніше - навчив цінувати все, що нам дано, все, що ми можемо відстояти і чому можемо навчитися нуля, - поділилася мама трьох дітей. - Цей рік приніс багато сліз, втрат, розпачу та жаху. Але нам треба триматися і тримати один одного! Психологи кажуть, що важливо спиратися на щасливі моменти в житті, на гарні спогади навіть у такий страшний рік… Я згадую перші кроки та слова Данила, вечері у батьків до комендантської години, радість Івана, що випав перший зуб, і він тепер дорослий. Життя має продовжуватися навіть заради таких щасливих моментів для дітей. Дякуємо ЗСУ, нашим Героям, що ми можемо згадувати".

Читайте також: Вдома є хімічний захист: Катя Осадча розповіла, як психологічно змінилася за рік війни.

Фото: https://www.instagram.com/kosadcha/

Євген Клопотенко

Відомий кулінар у річницю війни поділився надихаючим посланням для українців.

"Наші предки народжені у боротьбі за незалежність та ідентичність. Ми народжені у боротьбі за незалежність та ідентичність. Нехай на нас це закінчиться, і наші діти на цій землі будуть незалежними, з розумінням своєї ідентичності. Для цього ми маємо закінчити те, що почали наші предки. Зробити все для нашої перемоги! Дякую ЗСУ та кожному, хто наближає цю мрію", - написав Клопотенко.

Фото: https://www.instagram.com/klopotenko

alyona alyona

Українська реперка після початку вторгнення РФ кілька місяців залишалася з батьками, але згодом вирішила повернутися до музики. Нині вона працює в Україні та Європі, часто подорожує та випускає треки з різними виконавцями.

"Рік тому ми були іншими, будували свої плани, жили життя, мріяли, вкладали в себе, відкладали на потім, копили, були егоїстичнішими, - написала Олена. - Кожен із нас за цей рік прийняв найважливіші у своєму житті рішення. Переоцінив своє життя, змінив пріоритети, цінності. Кожен втратив щось і когось. Кожен віддав дуже багато. Кожен зненавидів і полюбив. Ми українці, наші серця зі сталі. Наша жага до життя надто сильна. Тепер про нас знають усі. Тепер за нас весь світ. Тепер нам допомагають мільйони. Тепер нами пишаються мільярди. Тепер нація українців – символ свободи. Вже скоро переможемо".

Фото: https://www.instagram.com/alyona.alyona.official/

Володимир Остапчук

Український телеведучий за рік війни спробував себе волонтером київської патрульної поліції, побував у багатьох розбитих війною та деокупованих містах, розлучився і, схоже, одружився втретє. У річницю вторгнення Остапчук поділився спогадами із властивим йому гумором: "Може, пам'ять блокує цей день, не знаю. Зі смішного, пам'ятаю, що як почув перші вибухи та винищувачі над будинком, подумав: "Мені ж сьогодні йти брекети знімати. Та йо-майо. Тепер що, вмирати некрасивим?"

Фото: https://www.instagram.com/vova_ostapchuk/

Леся Нікітюк

Українська телеведуча – одна з тих українців, для яких початок війни відбився у підсвідомості. Нікітюк, яка залишалася у країні після 24 лютого, а сьогодні активно займається волонтерством, поділилася своїми переживаннями.

"Прокинулася о 5-й ранку від кошмару. Нервова система завжди пам'ятатиме цей день. А я його точно ніколи не забуду. Низький уклін усім, хто воює, всім, хто в окопах. Всім, хто наближає нашу Перемогу! Дякую, що захищаєте. Рік", - написала вона.

Фото: https://www.instagram.com/lesia_nikituk/

Ілона Гвоздьова

Ілона Гвоздьова після початку повномасштабної війни виїжджала з України до Італії, але вирішила, що статус біженки не для неї. Танцівниця зізналася, що не хоче 24 лютого згадувати вибухи, сирени та підвали.

"Я так більше не можу і не хочу. Я хочу просто все це забути і продовжувати жити далі. Як би там не було, але цей рік для мене та моєї родини став символом нового життя, нових знайомств, проектів, будинку і все змінилося на краще! - поділилася вона. - Я хочу посміхатися, планувати далі своє життя, вірити у перемогу та світле майбутнє наших дітей".

Фото: https://www.instagram.com/ilonagvozdeva/

Лілія Ребрик

Українська актриса та телеведуча теж не захотіла згадувати 24 лютого 2022 року похвилинно: що робила, про що думала, як плакала і не вірила.

"Ми вже пережили стільки болю, страху, настільки зрослися з почуттям невідомості та несправедливості, що просто продовжили жити. Обережно, затамувавши подих, розуміючи, що життя настільки крихке, що може будь-якої миті розбитися. Але все ж таки жити - наперекір ворогові і заради нас самих, - пише Ребрик. - Завдяки всім, хто поклав за нас свої життя, хто стоїть за крок від смерті, хто титанічною силою весь цей рік і ще 8 років поспіль стримує ворога".

Фото: https://www.instagram.com/liliia.rebrik/

Новини партнерів

Читайте також

Український гуморист назвав причину, чому його не взяли до лав ЗСУ

Володимир Жогло не зміг потрапити на фронт через проблеми зі здоров'ям - гуморист та шоумен розповів, як ходив до військкомату

Яким був перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступила Україна: відео найкращих номерів

Після першого півфіналу у фінал "Євробачення-2024" пройшли 10 учасників, серед яких alyona alyona та Jerry Heil - відео виступу України 7 травня

На конкурсі вперше за 30 років: як представниця Люксембурга виступила на "Євробаченні-2024"

Люксембург повернувся на Євробачення після 30-річної перерви - хто представляє країну у та яким був виступ виконавиці - відео