Лайм

Зроблю все, що в моїх силах: Елтон Джон підтримав українців великою пожертвою

Музикант дотримався обіцянки, яку дав народові України

Британський музикант, громадський діяч та засновник благодійного фонду, спрямованого на боротьбу зі СНІДом, сер Елтон Джон пожертвував Україні велику суму - 125 тисяч доларів. Співак, який обіцяв допомогти хворим на ВІЛ українцям ще у 2007 році під час приїзду до Києва, стурбований тим, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну сповільнило боротьбу із захворюванням.

"На додаток до величезних людських жертв та руйнувань, під загрозою опинилися успіхи України у припиненні епідемії ВІЛ. Тому я радий оголосити про нове фінансування для країни, щоб гарантувати, що цей прогрес не буде втрачено, щоб підтримати послуги для людей, які живуть із ВІЛ" , - заявив музикант в Instagram.

Елтон Джон на сцені в Києві у 2007 році Фото: instagram.com/yaroslava.gres

Елтон Джон показав фрагмент свого виступу в українській столиці і написав: "Прекрасного весняного вечора 2007 року, дивлячись на 300-тисячний натовп, я пообіцяв народові України, що зроблю все, що в моїх силах, щоб допомогти покласти край кризі СНІДу".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Elton John (@eltonjohn)

Пожертвування знаменитого музиканта буде передано благодійному фонду UNITED24. Координатор платформи розповіла, куди підуть ці кошти.

"125 000 доларів спрямують на 10 біохімічних аналізаторів крові, щоб усі українці, які живуть з ВІЛ, і надалі мали доступ до високоякісного догляду та лікування", - сказала Ярослава Гресь і додала цитату Елтона Джона: "Обіцянка, яку я дав із київської сцени, залишається незмінною: я підтримуватиму народ України як ніколи раніше".

Читайте також: Актор "Зоряних війн" Марк Хемілл допоможе армії України оригінальним збором коштів.

Елтон Джон організував свій СНІД-фонд (Elton John AIDS Foundation) у 1992 році. Ідея створити організацію з'явилася завдяки юному другові музиканта Райану Уайту, який помер від СНІДу. Мета фонду – підтримувати найсучасніші методи лікування хвороби та боротися з дискримінацією ВІЛ-інфікованих людей.

Сер Елтон із перших днів російського вторгнення солідарний з українським народом, який вже рік бореться за свою цілісність та незалежність. У перші дні війни музикант заявив, що "його серце з народом України" і що він "виступає за припинення насильства та страждань в Україні".

Фото: instagram.com/eltonjohn

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків