Лайм

Оскароносний режисер, який пожертвував 125 тис. євро на український шпиталь, прибув до Києва

Поки що мета його візиту не розголошується

Відомий французький кінорежисер і лауреат премії "Оскар" Мішель Хазанавічус, який пожертвував 125 тис. євро на відбудову лікарні в Ізюмі, приїхав до України у період війни, як і багато інших світових зірок. Його помітили на залізничному вокзалі у Києві.

Знаменитість був у компанії української піарниці та громадської діячки Ярослави Гресь – саме вона ініціювала запуск фандрайзингової платформи UNITED24. Фото режисера на вході до столичного вокзалу вже оприлюднили у Telegram-каналі платформи UNITED24.

Мішель ХазанавічусФото: t.me/U24_gov_ua

"Мішель Хазанавічус, режисер фільму "Артист", володар премії "Оскар", прибув до Києва", – йдеться у підписі до кадру.

Читайте також: Припиніть бомбити мирних жителів України: Стівен Кінг написав нове послання росіянам.

Наразі невідомо, з якою метою зірка прибув до нашої країни. Проте деякі користувачі мережі припускають, що Хазанавічус стане новим амбасадором UNITED24, щоб розповідати усьому цивілізованому світу правду про російську агресію на території незалежної держави.

У січні цього року Мішель зробив внесок у розмірі 125 тисяч євро на відновлення міської лікарні в Ізюмі. Таку суму чоловіку вдалося зібрати за допомогою аукціону, до якого приєдналися всесвітньо відомі діячі культури. До прикладу, знаменитий актор Том Генкс віддав для цієї доброї справи друкарську машинку зі своєї власної колекції, а його колега Наталі Портман – кілька плакатів з автографами.

Фото: instagram.com/thesearchfilm_official

Загалом на аукціоні організатори змогли зібрати 250 тисяч євро. З них половину режисер направив на ініціативу UNITED24, тоді як іншу частину – Фундації Олени Зеленської, яка займається відновленням українського шпиталю.

Хазанавічус наголошував під час проведення благодійного заходу, що Франція та весь світ мають почути історії про Україну та її відважних громадян: "Опір, героїзм, людяність, хоробрість, солідарність – я вважаю, що про це потрібно розповідати людям. Це ті цінності, які дали змогу вашій країні перемогти велику та могутню Росію. Нам потрібні ці цінності, ми маємо вірити, що вони все ще є, і бачити, що вони ще мають цінність у цьому світі".

Читайте на тему: Джеймі Лі Кертіс підтримала Україну і постраждалих від російського теракту в Дніпрі: фото.

Нагадаємо, з іменем Хазанавічуса пов'язаний нещодавній скандал, який виник на Канському кінофестивалі у 2022 році через його стрічку про зомбі. Картина мала назву "Z", що обурило свідомих людей, оскільки на тлі російських злочинів використовувати ініціал Z було максимально недоречно – саме таку літеру використовують окупанти для ідентифікації своєї військової техніки у війні проти України.

"Отже, вся команда, після майже двомісячного спостереження за війною та геноцидом у Європі, вважає гарною ідеєю відкрити фестиваль фільмом з такою назвою та темою? дякую за солідарність", "Сподіваюся, у Каннах режисерові Мішелю Хазанавічусу пояснять, що обвішувати Лазурний берег постерами назвою "Z" зараз не найкращий час (навіть якщо це фільм про зомбі)", - висловилися з цього приводу користувачі мережі.

Фото: instagram.com/thesearchfilm_official

Згодом Хазанавічус повідомив про зміну назви фільму на Coupez!. Лауреат премії "Оскар" наважився на цей крок, аби в ще один спосіб висловити солідарність з нашою країною та більше не асоціювати стрічку із вторгненням РФ.

Мішель Хазанавічус – французький режисер, сценарист і актор. Широко відомий завдяки своєму фільму "Артист", за який він отримав "Оскар" у номінації "Найкраща режисерська робота".

У 2018 підтримав звернення Асоціації режисерів Франції на захист ув'язненого на той момент у Росії українського режисера Олега Сенцова.

  • Раніше співзасновник модного дому Valentino засудив злочини РФ: він показав фото зруйнованої в Дніпрі кухні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступили на репетиції перед "Євробаченням-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели другу репетицію в рамках підготовки до Євробачення-2024 - відео виступу артисток

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024