Лайм

Порушив право виїзду: Мінкульт відреагував на скандальні заяви стендапера Щегеля

Комік виїхав за кордон як артист і не повернувся

Український стендапер Андрій Щегель заявив, що втік до Туреччини під час війни, незважаючи на три повістки. За його словами, дозвіл на виїзд із України він отримав як артист. У Міністерстві культури відреагували на скандальну заяву коміка.

"МКІП сприяє виїздам митців, художників, артистів, музикантів, журналістів тощо, які свідомі своєї справи та громадянської позиції, але через такі випадки, як з Андрієм Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті ускладнюється", - зазначили у Мінкульті.

Фото: instagram.com/shchehel2.0

У відомстві наголосили, що комік порушив надане право виїзду за кордон. Він перебував у групі, якій було надано тимчасовий дозвіл.

"Дії Андрія Щегеля є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються та воюють за збереження нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Читайте на тему: Володимир Дантес поскаржився на артистів, які отримали дозвіл на виїзд і не повернулися в Україну.

Після скандалу з українським коміком Мінкульт передав на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд з України чоловіків призовного віку.

Ситуацію з порушенням права виїзду за кордон та ухилення від мобілізації Щегеля візьмуть під контроль правоохоронці.

Нагадаємо, в інтерв'ю Роману Скрипіну Щегель заявив: "У мене три повістки, я не боюся воєнкомів. Визначаю себе як вільну людину. Зрозумів, що мені некомфортно і я більше не можу, і знайшов собі спосіб з**батися, пожити в комфортній психологічній обстановці. Реалізуючи своє право на ох*єнне життя просто [поїхав] і сиджу тут [у Туреччині]", - сказав він.

Про тих чоловіків, які залишилися захищати країну від російських окупантів, він різко висловився: "Вибір хлопців - гинути".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця