RU  UA

Дізнатися

Вічно в строю: Сергій Притула відреагував на загибель "Да Вінчі"

Дмитро Коцюбайло був народним героєм та героєм України

7 березня у бою під Бахмутом загинув 27-річний комбат Дмитро Коцюбайло, відомий під позивним "Да Вінчі". Смерть молодого героя України сколихнула українців і вони вшановують пам'ять легендарного воїна у соцмережах.

Телеведучий та волонтер Сергій Притула на особистій сторінці в Instagram опублікував фотографію загиблого захисника і написав, що пам'ять про "Да Вінчі", який воював на Донбасі з 2014 року, житиме в Україні та серцях кожного українця вічно.

Фото: instagram.com/siriy_ua

"Піти на війну добровольцем у 18. Провести на фронті третину життя. Здобути славу затятого Воїна, ювеліра арти, справжнього командира! Стати прикладом для наслідування! Стати жахом для ворогів. Стати Народним Героєм і Героєм України. Здобути смерть в бою та залишитись жити вічно у нашій пам‘яті, у назвах вулиць, у іменах дітей, які будуть названі на твою честь, друже! Дмитро Коцюбайло. Друг Да Вінчі. Вічно в строю!", - написав він.

Читайте також: "Буде важко і довго, але ми переможемо": що відомо про загиблого комбата "Да Вінчі".

На болісну втрату відреагували й інші відомі українці. Святослав Вакарчук згадав, як познайомився з "Да Вінчі" та зізнався, що молодий воїн завжди його надихав.

"Загинув Герой України Дмитро Коцюбайло, "Да Вінчі"... Ми познайомилися ще у 2020 році під Авдіївкою. Я приїжджав до нього, його побратимів та посестер не раз... Впевнений, пасіонарний, готовий до будь-яких випробувань, він завжди надихав. Велика втрата! Вічна пам'ять Герою", - написав музикант у Facebook.

Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

"Спочивай з миром. Ми помстимося за кожного загиблого Героя!", - написав режисер Олег Сенцов, який також став на захист України.

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Лідер гурту "Бумбокс" та боєць ЗСУ Андрій Хливнюк, який особисто знав "Да Вінчі", зворушливо вшанував пам'ять героя: "Дякую за честь сказати своїм дітям: "Я знав його, тиснув його руку!". До зустрічі, Дмитре".

Фото: instagram.com/andriihorolski

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смелый образ на Каннском кинофестивале - как выглядела певица, какая была цель ее визита

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ирина Горовая назвала Потапа отличным отцом и рассказала, что у него хорошие отношения с сыном Андреем

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни