Лайм

Король Чарльз подарував молодшому брату на день народження титул покійного батька

Принц Філіпп носив цей титул 73 роки

Молодший брат короля Великої Британії принц Едвард став новим герцогом Единбурзьким. Цей титул йому подарував король Чарльз із нагоди його 59-річчя. Раніше цей титул належав принцу Філіппу, якого не стало у квітні 2021 року.

На сайті королівської сім'ї повідомляється, що принц Едвард буде герцогом Единбурзьким до кінця свого життя. До цього він носив звання графа Вессекса, яке отримав у 1999 році з нагоди одруження з міс Софі Ріс-Джонс. Також Едвард мав додатковий титул – граф Форфар – його дарувала покійна королева Єлизавета II в день його 55-річчя.

Принц Едвард - новий герцог Единбурзький Фото: instagram.com/theroyalfamily

Принц Філіп став герцогом Единбурзьким у 1947 році після того, як одружився з принцесою Єлизаветою, яка носила титул герцогині Единбурзької до сходження на престол у 1952 році. Принц Філіпп носив цей титул 73 роки до самої смерті.

Весілля Єлизавети та Філіпа 20 листопада 1947 року Фото: Getty Imges

"Нові герцог та герцогиня Единбурзькі пишаються тим, що продовжують справу принца Філіпа щодо розширення можливостей для молодих людей різного походження, щоб вони могли повністю розкрити свій потенціал", - зазначили у королівській родині.

Читайте також: Король Чарльз нагородив новими титулами свою дружину, сина та невістку.

Нові королівські титули раніше отримали діти принца Гаррі та Меган Маркл. На сайті королівської родини Арчі та Лілібет вказані як принц та принцеса Сассекські. До цього їх називали містер та міс Маунтбеттен-Віндзор.

Король Чарльз Фото: instagram.com/theroyalfamily

Нагадаємо, 3 березня принц Гаррі та Меган Маркл хрестили молодшу дочку. Релігійне таїнство пройшло в домі пари в Каліфорнії, куди були запрошені й члени королівської сім'ї – король Чарльз та його дружина Камілла, принц Вільям та Кейт Міддлтон. Проте вони не приїхали на церемонію хрещення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рожевий ліс, "скелети" та динамічні танці: яким був виступ Сан-Марино на "Євробаченні-2024"

Представниця Сан-Марино на Євробаченні 2024 Megara вразила епатажним образом та сміливим номером - відео виступу

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали відомі імена другої десятки фіналістів Євробачення 2024 - хто потрапив у фінал та якими були кращі виступи шоу 9 травня

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео