Лайм

Як поливати розсаду, щоб вона не витягувалася: поради досвідчених городників

Запам'ятайте ці прості лайфхаки

Чимало досвідчених городників вже наприкінці зими починають замислюватися про те, що вони вирощуватимуть на заміській ділянці влітку. Тому заздалегідь готують ящики та ґрунт, де буде рости розсада, а також сіють овочі, наприклад, перець, або квіти. Однак багато хто з них стикається з поширеною проблемою – розсада переростає. theLime вирішив поділитися простими порадами, як її поливати і якого температурного режиму дотримуватися, щоб вона не витягувалася.

Фото: pixabay.com

По-перше, слід дотримуватися простих правил поливу. Фахівці стверджують: якщо привчати сіянці від початку до мінімуму води, то рослини виростуть міцними. Якщо їх щедро "балувати" поливами, вони будуть високими, але водночас зніженими і тонкими.

Читайте також: Що робити, щоб розсада не витягувалася: поширені помилки та поради, як їх виправити.

По-друге, важливим є температурний режим. Як тільки з'являться перші паростки, з розсади знімають плівку і переміщають у прохолодне (15-17°С), але добре освітлене місце, наприклад, на вікно. Через 4-6 днів її повертають у тепле місце і потім підтримують температуру 20-25°С вдень і 16-18°С вночі. Дотримуватися цих рекомендацій у перші дні життя рослин дуже важливо: за дуже високих температур і вологості повітря розсада виростає занадто тендітною, а її коренева система буде слабкою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару