Лайм

Як видалити вапняний наліт і плями від жорсткої води на плитці у ванній

Ці засоби знайдуться у кожному домі

У кожного з нас є свої перевірені часом лайфхаки, які допомагають боротися з різними забрудненнями у побуті швидше та ефективніше. І якщо ви знаєте, як розчинити камінь в унітазі підігрітим оцтом або відмити іржаву ванну до блиску, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, за допомогою яких можна видалити вапняний наліт і плями від жорсткої води на плитці у ванній. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pinterest.com

Які засоби допоможуть позбутися плям від жорсткої води та вапняного нальоту?

Харчова сода

Щоб швидко впоратися із вапняним нальотом у ванні, беремо харчову соду і розводимо її водою у пропорції 3:1 до отримання однорідної пасти. Наносимо цю пасту на всі уражені ділянки і чекаємо, поки вона висохне. Потім очищаємо поверхню губкою чи маленькою щіткою.

Читайте також: Топ-3 лайфхаки, які допоможуть позбутися від нальоту та каменю в унітазі.

Лимонна кислота

Впоратися з такими забрудненнями можна за допомогою порошку лимонної кислоти, розчиненого у воді, або звичайного лимонного соку. Наливаємо його в пульверизатор і розпорошуємо на поверхні. Залишаємо приблизно на 10 хвилин, а якщо забруднення серйозне – на більш тривалий час. Наприкінці протираємо поверхню вологою губкою.

Читайте також: Як позбутися вапняного нальоту на крані: професійний трюк для чищення.

Оцет

Оцтова кислота – відмінний засіб для боротьби з вапняним нальотом. Він дешевий та ефективний, його можна використовувати як для плитки, так і для сантехніки. Просто протираємо поверхні ганчіркою, змоченою оцтом, або розпорошуємо його з пульверизатора. Залишаємо у такому вигляді на 10 хвилин, потім витираємо вологою тканиною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil