Лайм

Саморобна паста для очищення духовки видалить навіть старий липкий жир: як її змішати

Спробуйте цей спосіб

Кожна господиня в арсеналі має не лише декілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах і без дорогих магазинних засобів. І якщо ви знаєте, що робити, якщо пергамент прилип до випічки, або як відмити пригоріле деко від липкого жиру, візьміть собі на замітку простий лайфхак з підручними засобами, за допомогою яких можна позбутися нагару в духовці. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти, які знадобляться для приготування пасти:

- будь-який рідкий миючий засіб;

- перекис водню;

- харчова сода;

- лимон;

- оцет.

Щоб зробити такий засіб, беремо по 50 г рідкого миючого засобу, перекису водню та харчової соди, додаємо цедру одного лимона, а також 1 ст. л. оцту. Перемішуємо до однорідності.

Спочатку промиваємо духовку мильним розчином. Потім змащуємо внутрішню поверхню духовки підготовленою пастою. Сода допоможе очистити будь-яку поверхню, не дряпаючи її, перекис водню та засіб для миття посуду видалять жир, а лимонна цедра та оцет позбавлять неприємного запаху.

Читайте також: Як відмити лимоном духовку: цей лайфхак став хітом.

Металеві решітки виймаємо з духовки і теж змащуємо цією пастою. Закриваємо дверцята духовки і залишаємо в такому вигляді на кілька годин – щоб паста дійсно подіяла, краще дати їй щонайменше 4 години.

Через зазначений проміжок часу промиваємо губкою, змоченій у мильній воді, щоб видалити залишки пасти, жиру та нагару з поверхні духовки.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як не варто одягатися на співбесіду, щоб не зіпсувати перше враження: фото.
  2. Помаранчевий – хіт сезону: який манікюр зробити у наймодніших кольорах весни-2023.
  3. Як врятувати розсаду від хвороби "чорна ніжка" за допомогою соди, попелу та інших засобів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера

Анастасія Приходько прокоментувала смерть менеджера Григорія Красницького - чоловік помер на концерті співачки внаслідок інфаркту

Соломія Вітвіцька зворушливо привітала коханого з новим званням у ЗСУ і показала його фото

Українська телеведуча Соломія Вітвіцька опублікувала нове фото свого коханого-військового Олексія Ситайла та розповіла про його нове звання у ЗСУ

Олександр Положинський натякнув на проблеми зі здоров'ям і налякав фанатів виглядом своїх очей

Український музикант і військовослужбовець Олександр Положинський показав фото з катетером у руці та зіницями різного розміру, налякавши шанувальників