Лайм

"Підземелля і дракони: Честь злодіїв" - майже ідеальне кіно для сімейного перегляду

Фільм вийшов в український прокат

В українському прокаті – комедійний фентезі-екшен "Підземелля і дракони: Честь злодіїв". Стрічку зняли за мотивами популярної настільної рольової гри "Dungeons & Dragons", яка з'явилася 45 років тому, завоювала безліч шанувальників у всьому світі та суттєво вплинув на масову культуру.

Арфіст-невдаха Еджин (Кріс Пайн) та його бойова подруга Хольга (Мішель Родрігес) потрапляють у магічну в'язницю за крадіжку стародавнього артефакту, за легендою здатного оживити будь-кого з мерців. Компаньйони наважуються на зухвалу втечу і з'являються на порозі свого спільника Форджа Флетчера (Х'ю Грант). Форджу вдалося уникнути в'язниці, і тепер колишній пройдисвіт веде життя справжнього аристократа: живе в замку, має "ручну" чаклунку і носить титул лорда. Еджин та Хольга починають підозрювати, що тут щось не чисто. Щоб з'ясувати, що саме, напарники збирають команду помічників за принципом "Семи самураїв", де кожен із героїв має особливі навички. Разом із чаклуном, друїдкою та паладином їм доведеться розплутати клубок брехні та врятувати з чіпких лап лиходіїв доньку Еджина.

Читайте також: У кіно "Шазам! Лють Богів": яким вийшло продовження супергеройської комедії.

Фото: https://www.instagram.com/dungeonsanddragonsmovie/

Палкі шанувальники фентезі дадуть високу оцінку стрічці, адже тут присутні всі ключові елементи жанру: магічні звірі, карколомні перетворення, химерні замки, варвари з гігантськими мечами, лицарі, стародавні пейзажі (фільм знімали в Ісландії) і, звичайно ж, дракони - куди без них. Картинка зроблена "смачно" і яскраво - не докопаєшся. Рольовиків та фанів фентезі не потрібно особливо мотивувати для перегляду цього фільму, але як щодо всіх інших?

Фото: https://www.instagram.com/dungeonsanddragonsmovie/

"Підземілля і дракони: Честь злодіїв" має одну особливість, якої немає у 99% фільмів жанру. Це гумор! Тут його багато, аж за край. Якщо на екрані з'являється дракон – то він страждає на ожиріння, якщо зустрічається чаклун, то він плутає магічні заклинання, а паладин, звичайно, відважний, але має нарцисичний розлад особистості і не втрачає шансу зайвий раз нав'ючити друзів своїми моральними настановами. Під натиском гумору та жартів спадає навіть флер британського денді Х'ю Гранта. Звичайно, останні роботи Гранта на екрані вже давно іронічні ("Операція "Фортуна", "Ножі наголо"), проте в "Честі злодіїв" актор вже точно не стримує себе і майже ідеально вписується в роль дрібного пройдисвіта, не позбавленого, авжеж, шарму та харизми.

Читайте також: Фільм "Все скрізь і одразу" став тріумфатором "Оскара-2023": що про нього відомо.

Фото: https://www.instagram.com/dungeonsanddragonsmovie/

Крім того, дія на екрані відбувається майже постійно, що тримає глядача у напрузі весь хронометраж. Навіть історії героїв розповідають через дію. А якщо героям потрібно відпочити і перевести подих (насправді - глядачам), то ці паузи заповнюються не порожніми діалогами на "серйозні" теми, а знов-таки гумором та жартами.

У результаті, "Підземілля і дракони: Честь злодіїв" надзвичайно живе та веселе кіно, яке буде просто ідеальним вибором для сімейного перегляду. ФІльму сміливо можна поставити 7 магічних закляття з 10.

Раніше в прокат вийшов фільм жахів "Крик 6" з Дженною Ортегою ("Венздей") - не дуже страшний, але веселий.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям