Лайм

У серіалі СТБ обличчя актора-росіянина замінили діпфейком українця: деталі скандалу

У мережі обговорюють неоднозначне рішення

До початку повномасштабної війни в Україні знімали серіали за участю російських акторів, включаючи такі хіти, як "Кріпосна". Після вторгнення канали відмовилися показувати проекти з росіянами, але СТБ знайшов "компромісний" варіант. У серіалі "Останній лист коханого" лице виконавця головної ролі Прохора Дубравіна замінили за допомогою технології штучного інтелекту Deep Fake (діпфейк). Замість нього поставили обличчя українського актора Дмитра Саранскова.

Обличчя Дмитра Сарнського з'явилося у серіалі "Останній лист коханого" Фото: СТБ

Росіянин Дубравін не підтримав Україну під час війни та жодного разу не засудив злочинні дії своєї держави. Більше того, у соцмережах він висміяв рішення творців серіалу замінити його на діпфейк.

Фото: Instagram

Найбільше заміна обличчя діпфейком обурила українську акторську спільноту. Скандал прокоментували такі артисти, як Петро Крилов, Артур Логай, Тарас Цимбалюк, Григорій Бакланов та інші.

"Здавалося б, все добре: на нас чекає український драматичний серіал із класними акторами. Але є одна проблема: одного з героїв не існує, це діпфейк (методика синтезу зображення людини, що базується на штучному інтелекті). Насправді це російський актор Прохор Дубравін, який багато років знімався в Україні, проте після вторгнення ні словом не промовився про війну, і тепер на своїй сторінці в соцмережі він вітає росіян з днем перемоги. Невже Прохор зробив пластичну операцію, щоб з'явитися в українському серіалі? Ні! "Пластичну операцію" йому зробив телеканал СТБ. Після інциденту з серіалом "Кріпосна" канал дуже обережно ставиться до появи росіян у своїх продуктах. Українське обличчя, яким замінили Дубравіна, взяли у актора Дмитра Саранскова", - розповів у своєму відео Петро Крилов.

Читайте також: Група Limp Bizkit випустила кліп із діпфейками Путіна, Зеленського та Байдена.

Крилов закликав Саранскова прокоментував скандал і пояснити свою участь у сумнівному проекті, але той поки що не зробив жодних заяв. Інші колеги "діпфейка" також розкритикували такий підхід та закликають СТБ скасувати вихід серіалу.

"Канал, вклавши гроші в цей продукт, звичайно, не бажає їх втрачати, тим більше вкладати гроші в новий серіал з українським кастингом. Натомість рішення каналу – заміна обличчя російського актора обличчям українського, за попередньою інформацією – Дмитра Саранського, використовуючи технологію "діпфейк", - написав у Facebook актор і переможець шоу "Танці зі зірками" Артур Логай. - Через більш як рік великої війни, канал СТБ вважає, що допустимо пускати в український ефір серіал з російським актором, коли країна бореться за виживання з агресором. Ми вважаємо це неприпустимим і рішуче виступаємо проти показу цього серіалу в будь-якому вигляді, на будь-якій платформі, що транслюється в Україні. Від телеканалу СТБ ми просимо офіційне пояснення їхніх дій і видалення даного продукту з усіх українських майданчиків і визнання неприпустимості подібних дій надалі".

Читайте також: Начхали на країну, яка зробила їх зірками: Тарас Цимбалюк висловився про акторів із Росії.

Прохор Дубравін Фото: Facebook

"Ми, українські глядачі, відмовляємося дивитися серіал за участю російського актора, які підтримали агресію РФ в Україні! І вважаємо неможливим вихід цього серіалу навіть при впровадженні діпфейку. Вимагаємо офіційних пояснень від телеканалу СТБ", - написав у Instagram зірка серіалу "Спіймати Кайдаша" Григорій Бакланов.

"Друзі, будь ласка, ігноруйте, не дивіться серіали з російськими акторами. Навіть якщо замість пики рос. актора наклали обличчя українця. Показуйте свою позицію через ігнорування подібного. Менше переглядів - менше такого буде. Хоча, якого біса воно досі має право на існування?" - йдеться у публікації актриси Яни Сурат-Смоленцевої.

Користувачі соцмереж також бурхливо відреагували на ідею СТБ.

Фото: YouTube

Фото: YouTube

Трейлер серіалу "Останній лист коханого"

Нагадаємо, що в лютому 2023 року виконавчий директор СТБ Людмила Семчук заявила, що канал не показуватиме серіали з російськими акторами, через що скасувалась і прем'єра 4 сезону "Кріпосної".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували