Лайм

Олена Зеленська прибула у Лондон напередодні коронації Чарльза ІІІ: фото першої леді

Перша леді України відвідала резиденцію прем'єра та бібліотеку Бртанії

Перша леді України прибула у Лондон, де 6 травня відбудеться коронація Чарльза III та його дружини, королеви-консорт Камілли. Напередодні церемонії Олена Зеленська зустрілася з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та його дружиною Акшатою Мурті.

Дружина Володимира Зеленського подякувала Британії за підтримку України - від військової та гуманітарної до культурної, зокрема, за організацію "Євробачення" спільно з українськими партнерами.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Євробачення, яке Україна виборола минулого року, організує зараз саме Британія. Це ще одне нагадування світу про російську агресію, через яку ми, країна-переможець, не можемо прийняти музичне свято у себе", - зазначила Зеленська в Instagram.

Перша леді також виділила ще одну важливу подію - Конференцію з відновлення України, яка відбудеться у червні цього року у Лондоні. "Чекаємо від неї важливих рішень, бо передусім потребуємо відновлення умов життя - житла, шкіл і лікарень", - підкреслила Олена Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Під час зустрічі перша леді України передала дружині британського прем'єр-міністра запрошення на третій саміт перших леді та джентльменів, який традиційно відбудеться цього року в Києві та буде присвячений темі ментального здоров'я.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська та Акшата Мурті разом відвідали Британську бібліотеку, яка є однією із найбільших бібліотек світу.

"1,5 мільйона відвідувань на рік, 170 мільйонів експонатів. І серед цих артефактів Британської бібліотеки - 100-тисячна українська колекція! У ній важливі документи про голодомор у мікрофільмах, один із двох відомих у світі примірників львівського Букваря першодрукаря Івана Федорова, рідкісне видання "Кобзаря" Тараса Шевченка – кишенькове, для підпільного читання в часи заборон на українську мову, – безліч рідкісних книжок і видань України й діаспори", - розповіла перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Вияв солідарності: Зеленська разом із королем Чарльзом провела захід у Ліверпулі.

Перша леді ознайомилася з українською колекцією Британської бібліотеки та презентувала там "Українську книжкову поличку".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Разом із пані Мурті й українськими дітьми, які знайшли в Британії прихисток від війни, відзначили відкриття полички читанням захопливих історій від сучасного українського автора Володимира Нікітенка - пригоди героїв зазвучали одразу двома нашими мовами", - поділилася дружина президента.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

У суботу Олена Зеленська відвідає історичну подію Британії – коронацію короля Чарльза. Церемонія проходитиме у Вестмінстерському абатстві, яке з 1066 року є британською коронаційною церквою.

Раніше ми розповідали, лідерів яких країн не запросили на коронацію Чарльза ІІІ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про ветерана війни Терена, який став новим "Холостяком"

Головним героєм Холостяка 13 став військовослужбовець Олександр Терен Будько - що відомо про захисника, який втратив ноги

Сила надихає нас усіх: представник Латвії на "Євробаченні" зворушливо підтримав Україну

Представник Латвії на Євробаченні-2024 співак Dons заспівав українською пісню Teresa & Maria alyona alyona і Jerry Heil - відео

Любов через покоління: мережу розчулило фото хворого Брюса Вілліса з маленькою онучкою

Тяжкохворий Брюс Вілліс показався з маленькою онучкою Луеттою - який вигляд має 69-річний актор, який хворий на деменцію