Лайм

Якою буде коронація Чарльза ІІІ, коли церемонія і де дивитися її онлайн

Історична подія відбудеться 6 травня 2023 року

У суботу 6 травня у Лондоні відбудеться коронація Чарльза ІІІ та його дружини Камілли, яка отримала титул королеви-консорт.

Церемонія проходитиме у Вестмінстерському абатстві, яке з 1066 року є британською коронаційною церквою. Саме тут 2 червня 1953 року відбулася коронація Єлизавети ІІ через рік після смерті її батька Георга VI. За інформацією Букінгемського палацу, "коронація відображатиме роль монарха сьогодні і в майбутньому, спираючись при цьому на давні традиції та пишну видовищність".

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Очікується, що захід відвідають королівські особи з усього світу, а члени британської королівської родини візьмуть участь у церемонії. Так, супроводжуватимуть Чарльза обидва його сини, принц Вільям і принц Гаррі.

Коли коронація короля Чарльза та королеви Камілли?

Церемонія коронації розпочнеться у Вестмінстерському абатстві 6 травня об 11:00 за британським часом (13:00 за Києвом). Очікується, що вона триватиме трохи більше години, а спостерігатиме за нею близько 2000 високопосадових гостей.

Після церемонії Чарльз та Камілла залишать Вестмінстерське абатство у золотій кареті Gold State Coach. Супроводжуватиме їх величезна пишна процесія.

Королівське подружжя повернеться до Букінгемського палацу, де Чарльз вперше з'явиться на балконі як монарх. До королівської пари приєднаються інші члени сім'ї. Поки невідомо, хто саме вийде до публіки, але принц Вільям та Кейт Міддлтон, швидше за все, з'являться зі своїми дітьми.

Читайте також: Після сімейних скандалів принц Гаррі відвідає коронацію Чарльза та Камілли без Меган Маркл.

Король Чарльз і королева Камілла їхатимуть у золотій кареті Gold State Coach. Фото: Wikipedia

Де дивитися коронацію Чарльза ІІІ та королеви Камілли онлайн?

Церемонію коронації Чарльза та Камілли можна буде подивитися у прямому ефірі та на YouTube британських телеканалів BBC, ITV 1 та Sky News.

Королівська родина Великобританії також має свій YouTube-канал. Ймовірно, The Royal Family Channel також вестиме трансляцію, як це було в день державного похорону королеви Єлизавети ІІ.

Важливо відзначити, що деякі канали розпочнуть трансляцію на годину раніше, о 10:00 за британським часом (12:00 за Києвом), коли король Карл III і королева Камілла розпочнуть свою ходу від Букінгемського палацу до Вестмінстерського абатства.

Раніше ми показували, як виглядають діти та онуки королеви Камілли, яка вийшла заміж за Чарльза у віці 58 років.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео