Лайм

Вияв солідарності: Олена Зеленська разом із королем Чарльзом взяла участь у заході в Ліверпулі

Перша леді України провела церемонію в онлайн-форматі

Після відкриття сцени "Євробачення-2023" у Ліверпулі король Чарльз та королева-консорт Камілла взяли участь у церемонії проголошення побратимства між бібліотеками України та Великої Британії. До заходу за допомогою відеозв'язку долучилася Олена Зеленська.

Ця подія об'єднала Центральну бібліотеку Ліверпуля та Одеську наукову бібліотеку імені Михайла Грушевського. За словами першої леді, цей вияв солідарності – значущий для України.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Від початку війни ми втратили понад 300 бібліотек. Бібліотеки, як і люди, ризикують через російські атаки щодня. Але в той же час вони стали і чимось більшим – в особливо тяжкі зимові дні, коли від обстрілів не було світла і тепла, бібліотеки ставали справжніми гуманітарними і волонтерськими хабами, місцем, де можна було бути разом і відчувати тепло в широкому сенсі цього слова", - зазначила Олена Зеленська в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Дружина президента нагадала, що колись Одеську бібліотеку вже доводилося відновлювати після руйнування – у Другу світову її розбомбили нацисти. Тепер вона допомагає українцям вистояти у боротьбі вже з іншим нападником – Росією.

Читайте також: Одна з видатних жінок: королева Камілла відзначила Олену Зеленську з нагоди 8 березня.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Бо Україна нині бореться саме за те, щоб ніде у світі бібліотеки не руйнувалися, книжки не горіли, люди не гинули. Щоб війни залишилися тільки в історичних працях. А кожна людина у світі могла спокійно читати і розвиватися, без загрози нападу і боротьби за виживання", - наголосила перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська подякувала Великій Британії за підтримку України, зокрема на культурному фронті.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Раніше Джилл Байден зворушливо привітала Олену Зеленську, яка потрапила до списку найвпливовіших людей Time.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі