Лайм

Олена Зеленська подякувала Чарльзу ІІІ за підтримку України в день його коронації: фото

Перша леді привітала короля Великої Британії

6 травня у Лондоні відбулася коронація Чарльза III та його дружини Камілли. Свідком історичної події була Олена Зеленська, яка прибула на церемонію разом із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Перша леді побажала королю та королеві Великої Британії успішного правління, а також подякувала за підтримку України.

На офіційній сторінці в Instagram Зеленська процитувала короля та опублікувала дві фотографії з церемонії: портрет Чарльза і Камілли та своє спільне фото зі Шмигалем.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Разом з Україною виступаємо на захист свободи й суверенітету перед неспровокованою агресією" – цінуємо ці слова та позицію Короля Чарльза ІІІ, - зазначила перша леді. - Україна одразу знайшла в його особі послідовну підтримку та розуміння".

"Для нас із Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем честь – перебувати сьогодні на коронації Їх Величностей Короля Чарльза III та Королеви Камілли тут, у Вестмінстерському абатстві, щоб від імені всієї України побажати успішного правління та процвітання країні, - додала Зеленська. - Наші народи мають спільні цінності: життя, свободу, демократію. Нехай саме вони стануть ознакою епохи Ваших Величностей і для Сполученого Королівства, і для нас".

Читайте також: У Лондоні коронували Чарльза ІІІ: фото, відео та всі подробиці церемонії.

На коронацію Чарльза Олена Зеленська одягла сукню з поясом та пальто м'ятного відтінку українського бренду The COAT. Образ першої леді доповнили прикраси з перлами та білі туфлі-човники. Денис Шмигаль з'явився на заході у чорному костюмі, білій сорочці та чорній краватці.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Напередодні церемонії перша леді відвідала королівський прийом у Букінгемському палаці, де поспілкувалася з монархом, принцесою Уельською Кейт Міддлтон та першою леді США Джилл Байден.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"