RU  UA

Дізнатися

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2023": детальна інструкція

Ознайомтеся з правилами для глядачів

9 травня у Ліверпулі проходить перший півфінал "Євробачення-2023". 15 країн-учасниць представили свої пісні, щоб потрапити до Гранд-фіналу та позмагатися за перемогу 13 травня. Їхній успіх на 100% визначають результати голосування глядачів. Розповідаємо, як віддати свій голос за пісню, що сподобалася.

У першому півфіналі "Євробачення-2023" можуть голосувати глядачі з 15 країн, які виступають 9 травня. Серед них: Норвегія, Мальта, Сербія, Латвія, Португалія, Ірландія, Хорватія, Швейцарія, Ізраїль, Молдова, Швеція, Азербайджан, Чехія, Нідерланди, Фінляндія.

Також свої голоси віддадуть єврофани з трьох країн, які вже пройшли попередню кваліфікацію до Гранд-фіналу: Німеччина, Італія та Франція.

Читайте також: Хто виступатиме на "Євробаченні-2023": найкращі пісні першого півфіналу 9 травня.

Якщо ви знаходитесь в одній із зазначених країн, проголосувати в 1-му півфіналі "Євробачення-2023" можна через офіційний додаток конкурсу пісні "Євробачення", або за допомогою смартфона, дотримуючись інструкцій на екрані під час трансляції шоу.

  • Додаток Eurovision Song Contest доступний для смартфонів на iOS , Android.
  • Глядачі з країн-учасниць можуть голосувати по телефону та/або SMS. Відповідні номери покажуть на екрані під час трансляції "Євробачення", а також на сайті www.esc.vote.

На фото нижче вказані номери для SMS-голосування у кожній із країн-учасниць. В останній колонці вказано вартість SMS. Перш ніж відправляти SMS, переконайтеся, що ваша країна бере участь у першому півфіналі "Євробачення-2023". Наприклад, у Німеччині потрібно надіслати повідомлення з номером учасника на номер 99599. Це коштуватиме 20 євроцентів.

Фото: eurovision.tv

Вперше глядачі з країн, які не беруть участі в конкурсі у 2023 році, також зможуть голосувати у кожному півфіналі та гранд-фіналі. Зробити це можна в офіційному додатку" Євробачення" або на сайті www.esc.vote. І програма, і веб-сайт автоматично покажуть правильний метод голосування для вашої країни.

Читайте також: У Ліверпулі відбулося відкриття "Євробачення-2023": як виглядали виконавці на бірюзовій доріжці.

Коли голосуватиме на "Євробаченні-2023" у першому півфіналі

Голосування у першому півфіналі "Євробачення-2023" 9 травня відкриється після того, як прозвучать усі 15 пісень. Воно триватиме обмежений період часу: ведучі шоу скажуть, коли він відкривається і закривається. Будь-які голоси, віддані раніше чи пізніше, не враховуватимуться, але з вас може стягуватися плата.

Якщо ви знаходитесь у країні, яка не бере участі в "Євробаченні-2023", ви зможете вибрати кілька пісень на сайті www.esc.vote та віддати не більше 20 голосів за будь-яку окрему пісню. Потім ви потрапите на екран оплати, де зможете вибрати спосіб оплати. Сума буде залежати від кількості поданих голосів. Голосувати за допомогою SMS у країнах, які не беруть участь у конкурсі, не можна.

Які країни мають право голосу на "Євробаченні"?

Ви можете проголосувати на www.esc.vote у будь-якій країні, яка не бере участі у конкурсі пісні "Євробачення-2023". Але якщо вашу картку випущено в країні, де платіжні системи не обробляють платежі з юридичних чи інших причин, транзакція буде відхилена, а голоси не враховуватимуться.

Усі голоси, віддані в країнах, що не беруть участь на www.esc.vote, будуть підсумововані. Цей набір очок буде враховуватись як одна додаткова країна.

Раніше ми розповідали, коли Україна виступатиме на "Євробаченні-2023" і де дивитися пісенний конкурс.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкин отреагировал на обстрелы Харькова. Артист выразил соболезнования потерпевшим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна разорвала отношения с молодым любимым. Причиной разрыва стал напряженный рабочий график артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Военный Виктор Розовый, который получил тяжелое ранение на фронте, показал свежее фото. Мужчина в колесном кресле прогуливался вместе со своей женой