Лайм

Яким був другий півфінал "Євробачення-2023": відео найкращих виступів та список фіналістів

Глядачі змогли насолодитися яскравим шоу

У Ліверпулі завершився другий півфінал "Євробачення-2023", у якому взяли участь 16 країн. 10 із них опинилися у гранд-фіналі, тоді як інші 6 отримали невтішні результати глядацького голосування. Хто буде змагатися за перемогу у фіналі та якими були виступи конкурсантів 11 травня – читайте далі на theLime.

Ведучі заходуФото: Getty Images

У другому півфіналі фіналістами стали:

  • Албанія – Albina & Familja Kelmendi – Duje;
  • Кіпр – Andrew Lambrou – Break A Broken Heart;
  • Естонія – Alika – Bridges;
  • Бельгія - Gustaph - Because Of You;
  • Австрія - Teya & Salena - Who The Hell Is Edgar?;
  • Литва – Monika Linkyte – Stay;
  • Польща – Blanka – Solo;
  • Австралія - Voyager - Promise;
  • Вірменія – Brunette – Future Lover;
  • Словенія – Joker Out – Carpe Diem.

Артисти, які не дійшли до гранд-фіналу:

  • Данія – Reiley – Breaking My Heart;
  • Румунія – Theodor Andrei – DGT (Off and On);
  • Ісландія – Diljá – Power;
  • Греція – Victor Vernicos – What They Say;
  • Грузія – Iru – Echo;
  • Сан-Марино - Piqued Jacks - Like An Animal.

Найкращі пісні другого півфіналу "Євробачення-2023"

Вірменія – Brunette – Future Lover

Brunette - сценічний псевдонім 21-річної Елен Єремян, яка здобула величезну популярність у Вірменії. Спеціально до музичного конкурсу вона написала сумну баладу про коханого, якого прагне зустріти у майбутньому. Схоже, поєднання веселого приспіву з тривожним реп-куплетом, сподобалося слухачам, адже результати їхнього голосування дозволили артистці пройти у фінал.

Австрія - Teya & Salena - Who The Hell Is Edgar?

Жіночий дует Teya & Salena з піснею Who The Hell Is Edgar? Представив свою країну на міжнародному заході. Їхня пісня про письменника Едгар По отримала позитивний фідбек з боку шанувальників, тому конкурсантки зможуть поборотися за перемогу у фіналі 13 травня.

Учасницям з Австрії пророкують місце у топ-5 після проведення фіналу "Євробачення-2023".

Литва – Monika Linkyte – Stay

Моніка Лінкіте виступила у другому півфіналі "Євробачення" 11 травня під номером 15. Вона виконала свою конкурсу пісню, що має назву Stay.

Моніка, яка раніше вже брала участь у "Євробаченні" у 2015 році, розповідала, що пісня була створена у "період, коли вона почувалася некомфортно у власному тілі", і відчай того часу можна простежити під час виступу співачки.

Польща – Blanka – Solo

Польщу представила співачка Blanka з піснею Solo. Ніжна композиція розповідає слухачеві про усвідомлення власної незалежності й гідності.

Словенія – Joker Out – Carpe Diem

Інді-рок гурт Joker Out виступив із піснею Carpe Diem. Назва пісні з латинської перекладається як “скористайтеся моментом”. Композиція розповідає про те, що потрібно менше турбуватися про майбутнє і жити лише сьогоднішнім днем. Гурт своїм виступом закликав шанувальників жити на повну.

Албанія – Albina & Familja Kelmendi – Duje

Колишня віце-призерка The Voice Albina виконала драматичну баладу про важливість сім’ї та єдності у важкі часи. На створення пісні артистку надихнула цитата, яку часто приписують Матері Терезі: "Що ви можете зробити для змінення миру в усьому світі? Йдіть додому і любіть свою сім'ю".

Австралія - Voyager – Promise

Австралію на музичному конкурсі представив Voyager – прогресивний поп-метал-гурт,який існує з 1999 року та за свою кар’єру випустив сім повноцінних альбомів. Пісня колективу Promise розповідає про подорож на кораблі Voyager та закликає слухачів приєднатися до дикої поїздки. Гурт також виступить у фіналі конкурсу 13 травня.

Бельгія - Gustaph - Because Of You

Бельгію на заході представив співак Gustaph з піснею Because of you. В інтерв’ю EurovisionFun виконавець зізнався, що насправді його конкурсна пісня – це вечірка: "Ми єдині такі у другому півфіналі, де багато балад та напружених виступів. Мій виступ – це вечірка".

Як бачимо, "вечірка" артиста сподобалася єврофанам, оскільки отримані результати голосування дозволили йому пройти до фіналу.

Кіпр – Andrew Lambrou – Break A Broken Heart

24-річний Ендрю Ламброу прибув до Великобританії з композицією Break A Broken Heart – ніжною баладою про "повстання з попелу" після розриву стосунків. Схоже, багатооктавний вокал Ламбру зміг вплинути на ситуацію, і артист опинився у гранд-фіналі пісенного конкурсу разом з іншими учасниками.

Естонія – Alika – Bridges

Цій країні теж вдалося вибитися в лідери на музичному конкурсі цього року. Конкурсантка Alika продемонструвала свою пісню Bridges, і їй вдалося переконати слухачів, що вона достойна фіналу.

Читайте також: Шанси України на перемогу на "Євробаченні-2023" знижуються: кому пророкують перше місце.

6 найгірших учасників, які не пройшли у фінал

Румунія – Theodor Andrei – DGT (Off and On)

Румунію цьогоріч у другому півфіналі представив 19-річний співак Theodor Andrei з піснею D.G.T. (Off and On). Його композиція, яка прозвучала на "Євробаченні", описує токсичні стосунки та боротьбу вибору між пристрастю та самозбереженням.

Сан-Марино - Piqued Jacks - Like An Animal

Гурт Piqued Jacks виступив із піснею, що має назву Like An Animal. В інтерв’ю для Vanity fair Italia учасники колективу пояснювали, що ця композиція – як тварина, в якій збережені всі характерні риси учасників гурту: енергійний голос, надлишковий риф, пронизливий бас і суперсучасні ударні:

"Послання в нашій пісні дуже просте - бути вільним, щоб потурати своїм імпульсам, переживаючи сексуальність як вечірку, танець у джунглях у його найпристрасніших рисах".

Данія – Reiley – Breaking My Heart

25-річний датський співак Reiley, який підписав контракт із американським звукозаписним лейблом Atlantic, вперше написав свою конкурсну пісню кілька років тому - в розпал токсичних стосунків, у яких тоді перебував.

Проте, схоже, глядачі не оцінили надмірне повторення приспіву та виступ артиста в цілому. За результатами голосування Reiley вибуває у другому півфіналі.

Ісландія – Diljá – Power

Пісня Diljá розповідає про усвідомлення того, що лише ти сам маєш владу над своїм життям. "Ця пісня – про власних тіней. Про те, щоб не дозволяти їм заважати тому, що ви хочете робити. Не можна дозволяти своїм тіням негативно впливати на досвід, ним потрібно насолоджуватися", - пояснювала конкурсантка в інтерв’ю Daily Magazine сенс своєї композиції.

Грузія – Iru – Echo

Iru Khechanovi – псевдонім грузинської співачки Ірини Хечанові. У 2011 році вона виступала на дитячому "Євробаченні" у складі гурту Candy. А у 2023-му артистка продемонструвала виконання своєї конкурсної пісні під назвою Echo, однак опинилася внизу конкурсної таблиці після оголошення результатів глядацького голосування.

Греція – Victor Vernicos – What They Say

Грецію представиви 16-річний співак Віктор Верникос (Victor Vernicos) із піснею What They Say. "Я прагну до того, щоб всі пишалися мною, надихалися і поширювали якнайбільше любові та музики", – коментував свою участь у "Євробаченні" хлопець. Проте йому так і не вдасться спробувати свої сили у фіналі масштабного заходу.

Виступи українців

Також у другому півфіналі "Євробачення" глядачі побачили виступи запрошених артистів з України. На сцені заходу з'явилися Марія Яремчук, репер OTOY та 14-річна Злата Дзюнька, яка представляла країну на дитячому "Євробаченні" у 2022 році.

Марія Яремчук та Злата ДзюнькаФото: instagram.com/suspilne.eurovision

Фінал

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 травня, глядачі дізнаються, в якому порядку виступатимуть учасники, які пройшли у фінал "Євробачення-2023". Сам фінал "Євробачення-2023" відбудеться 13 травня. Початок - о 22.00 за київським часом.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації