Лайм

Шанси України на перемогу на "Євробаченні-2023" знижуються: кому пророкують перше місце

Ситуація змінилася не на нашу користь

Вже наступного місяця у британському Ліверпулі стартує "Євробачення-2023", яке пройде від імені України. За два тижні до першого півфіналу букмекери оновили свої прогнози, і шанси українського гурту TVORCHI на перемогу знизилися ще більше.

За даними сайту Eurovisionworld, Україна довго залишалася фаворитом букмекерів. Ще у грудні TVORCHI були на першому місці у рейтингу, а їхні шанси перемогти перевищували 20%. У березні ситуація змінилася, і дует опустився на друге місце. Станом на 26 квітня, пісня Heart of Steel займає третій рядок у таблиці букмекерів із коефіцієнтом 7%.

Гурт TVORCHI Фото: instagram.com/tvorchi_official

На першому місці знаходиться Швеція: її ймовірність виграти "Євробачення" букмекери оцінюють у 44%. У 2023 році країну представляє шведська співачка Loreen з піснею Tattoo - вона вже перемагала у пісенному конкурсі у 2012 році з хітом Euphoria.

Другий рядок з коефіцієнтом 17% займає представник Фінляндії - 29-річний репер Käärijä з піснею Cha Cha Cha, в якій він співає про нічні розваги.

Конкурсна пісня українського гурту TVORCHI – про людей, які стикаються з важкими ситуаціями, але не плачуть, а посміхаються та йдуть уперед. Саме такими Андрій та Джеффрі бачать сьогодні українців, а найбільше їх надихнули захисники "Азовсталі". Також піснею Heart of Steel TVORCHI хочуть показати, якою багатогранною та сучасною може бути музика в Україні.

Читайте також: Це нісенітниці: Андрій Данилко висловився про можливий програш України на "Євробаченні-2023".

До десятки також увійшли: La Zarra (Франція), Blanca Paloma (Іспанія), Alessandra (Норвегія), Teya & Salena (Австрія), Noa Kirel (Ізраїль), Marco Mengoni (Італія), Mae Muller (Велика Британія).

Фото: eurovisionworld.com

Нагадаємо, що 67-й конкурс "Євробачення" відбудеться на арені M&S Bank Arena. Дата першого півфіналу – 9 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року. Україна автоматично потрапляє у фінал - під яким номером виступить гурт TVORCHI 13 травня ми розповідали тут.

Тим часом Ліверпуль перед "Євробаченням" потроху "українізується". Так, знаменитий пам'ятник The Beatles одягли у вишиванки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа