Лайм

"Родина", "Щедрик", вірш Шевченка: на "Євробаченні-2023" пролунали відомі українські пісні

Виконавці продемонстрували чуттєвий номер перед величезною аудиторією

У другому півфіналі "Євробачення-2023" виступили запрошені артисти з України, які виконали відомі українські пісні. Зокрема, на сцені міжнародного пісенного конкурсу прозвучали "Щедрик", композиція Назарія Яремчука "Родина", а також рядки з вірша Тараса Шевченка "Садок вишневий коло хати".

Спочатку на сцену вийшла співачка Марія Яремчук - це перший виступ артистки за останні п'ять років. У 2018-му році виконавиця оголосила, що йде зі сцени. Вона продемонструвала чуттєве виконання пісні "Родина".

Марія ЯремчукФото: instagram.com/suspilne.eurovision

Українка постала у довгій білій сукні. Під час її виступу сцена підсвічувалася синьо-жовтими кольорами, а також за допомогою спецефектів єврофани змогли побачити портрети знаменитих українських митців.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Читайте також: Під час виступу Alyosha на "Євробаченні" прозвучали сирени повітряної тривоги: потужне відео.

Після цього на сцені з'явилися танцівники, які виконали танець під композицію "Свічка". Далі репер OTOY продемонстрував свою частину номера з треком на вірш Тараса Шевченка - "Садок вишневий коло хати".

Наприкінці постановки на сцені з'явилася виконавиця Злата Дзюнька - разом з іншими вона заспівала легендарну композицію "Щедрик", відому в усьому світі.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Номер українців супроводжувався яскравими декораціями, динамічним музичним супроводом та бурхливою реакцією глядачів.

Злата ДзюнькаФото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Марія Яремчук, OTOY та Злата Дзюнька виступили на сцені "Євробачення" в Ліверпулі з постановкою "Музика єднає покоління". Він розповідає про зв'язок між різними поколіннями українців та культовою музичною спадщиною нашої країни", - йдеться на сторінці в Instagram "Суспільне Євробачення".

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 травня, глядачі дізнаються, в якому порядку виступатимуть учасники, які пройшли у фінал "Євробачення-2023" після двох півфіналів. Сам фінал "Євробачення-2023" відбудеться 13 травня. Початок - о 22.00 за київським часом.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil