Лайм

В ЗСУ пішов добровольцем: письменник Ігор Мисяк загинув на фронті

У червні чоловікові мало виповнитися 30 років

На війні загинув поет і прозаїк Ігор Мисяк, який є автором відомого роману "Завод". Його життя обірвалося у 29 років. Піти захищати Батьківщину від окупантів було його добровільним рішенням.

Трагічну звістку підтвердили у видавництві "Темпора", де минулого року вийшла дебютна прозова книжка захисника "Завод". Його не стало ще на початку квітня, проте про смерть дізналися лише зараз. "Стало відомо, що захищаючи Україну загинув Ігор Мисяк, автор книжки "Завод". Нема слів, щоб виразити співчуття всім, хто знав цю чудову людину", – зазначається в пості видавництва в Telegram.

Фото: t.me/tempora_publishing

Друзі та знайомі згадують Мисяка в соцмережах лише теплими словами та кажуть, що він був світлою людиною і врятував багато життів: "Безмежно добра і порядна людина. Такі навіть на війні намагаються не вбивати, а рятувати".

Читайте також: Під Бахмутом загинув відомий український фотограф, роботи якого публікували у National Geographic: фото.

Ігор Мисяк народився на Львівщині, 16 червня йому мало б виповнитися 30 років. Чоловік навчався на історичному факультеті Дрогобицького педагогічного університету. Був учасником Революції Гідності. У 2014 році Ігор став медиком у полку "Азов" – служив санітаром на "швидкій" і бійцем-рятувальником. За період служби медиком захисник пройшов багато гарячих точок і мобілізувався.

Фото: Facebook / Ігор Мисяк

У березні 2022 року Мисяк вступив до підрозділу Сил територіальної оборони Збройних сил України, після чого опинився у лавах окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, де служив останні півроку свого життя. Він разом з іншими побратимами звільняв Херсон від російського вторгнення, а також захищав Бахмут.

Ігор Мисяк - лауреат чотирьох літературних конкурсів і фестивалів. Друкувався у журналах "Літературний Чернігів", "Дзвін", в антології "Молоді голоси" та ще кількох альманахах.

У листопаді 2022 року презентував свій перший роман - "Завод". В анотації йдеться, що це твір "про персональний вибір та особисту ілюзію, про те, чи взагалі можливо здобути щастя, а також про те, чи так уже й доцільно завжди отримувати те, чого бажаєш".

У 29-річного українця нього залишилася дружина Марина.

Інші новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа