Лайм

Максимальний маразм: блогерка Алхім відповіла на закиди щодо коригування удару по Дніпру

У мережі припустили, що обстріл лікарні пов'язаний із публікацією українки

Блогерка Анна Алхім опинилася у центрі скандалу через ракетний удар по лікарні у Дніпрі. Її звинувачують у коригуванні вогню на медустанову через публікацію в Instagram.

За день до трагедії блогерка розмістила "сторіз", в якому повідомила, що місцеві шпиталі переповнені пораненими військовими. Алхім вказала номери лікарень та закликала містян допомогти воїнам продуктами харчування або одягом. Наступного дня РФ завдала удару по поліклініці Дніпра.

Фото: Facebook

У мережі припустили, що окупанти вдарили ракетою по медустанові після публікації Алхім, оскільки побачили координати цілі для атаки. Зазначимо, що на сторінку блогерки в Instagram підписано 605 тисяч користувачів соцмережі, половина аудиторії – росіяни.

Читайте також: Поцілили туди, де рятують людей: Юрій Ткач відреагував на удар по лікарні у рідному Дніпрі.

На хвилю хейту відреагувала телеведуча Катя Осадча, яка закликала всіх блогерів дотримуватись інформаційної гігієни. "Будь ласка. Блогери і інфлюенсери. Будьте розумнішиі. Іноді краще просто промовчати", - написала телеведуча у себе в "сторіз".

Фото: instagram.com/kosadcha

А громадський діяч Сергій Стерненко згадав скандальне інтерв'ю Алхім 2020 року, в якому вона вихваляла "красеня" Путіна. "Нічого нового. Любителька Путіна у Дніпрі свого часу не понесла жодного покарання. Продовжує працювати проти України і зараз", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Після хвилі обурення Алхім відповіла на звинувачення на свою адресу. У коментарі Славі Дьоміну блогерка заявила, що поцілили "не по тій лікарні", а весь скандал назвала "максимальним маразмом".

"Це був скрін з екрану. Це було місто Дніпро - моє рідне місто. Я завжди розміщую скріни про допомогу, збори, банки... Я завжди це роблю і, звичайно ж, я виставила. Чому прилетів цей хейт саме до мене, якщо виставляло все місто, я не знаю. Може тому, що я блогер, у якого багато підписників, я цього не розумію, - сказала вона. - По-перше, вдарило не по тій лікарні, де були ці адреси. Вдарило в іншу лікарню. Мені здається, це максимальний маразм".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Слава Дьомін (@slavademin_official)

Нагадаємо, в результаті ракетного удару, завданого російськими терористами по лікарні в Дніпрі вранці 26 травня, троє людей загинули і щонайменше 30 отримали поранення, серед поранених – двоє маленьких дітей. Станом на ранок 27 травня пошуково-рятувальна операція триває.

Читайте також, що відбувалося у Дніпрі після обстрілу лікарні.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита