Лайм

Було відверто негативне ставлення: продюсер TVORCHI розповів, як їх бойкотували в Європі

Заставний поділився подробицями, які раніше не були озвучені

Гурт TVORCHI на "Євробаченні-2023" посів 6 місце, набравши в загальній кількості 243 голоси від глядачів та журі. Петро Заставний, продюсер колективу, розповів про підготовку до міжнародного заходу та як українців приймало ком’юніті конкурсу.

У інтерв’ю "Фактам" чоловік зазначив, що підготовка до події була напруженою та забрала чимало часу та сил. Що стосується підтримки з боку інших країн, то вона була різною: Британія тепло прийняла наших конкурсантів, тоді як ставлення європейців виявилося не таким привітним.

Гурт TVORCHIФото: instagram.com/tvorchi_official

"Підготовка до поїздки була досить напруженою. В основному через бюрократичну систему, з якою ми зіштовхнулися одразу після перемоги у Нацвідборі. Це забрало найбільше часу і сил. Лише потім розпочалась підготовка номера, костюмів, було багато репетицій по вокалу, хореографії. Починали ми готуватись в Україні до поїздки в Ліверпуль", - сказав Заставний.

Читайте на тему: Плагіат на Міку Ньютон: українці відреагували на перемогу Швеції на "Євробаченні-2023".

"Нас дуже круто прийняла Британія. Ми відчували колосальну підтримку з їх боку. Склалося враження, що британці знають все про Україну, відразу розуміли, хто представляє нашу країну, з якою піснею і навіть під яким номером, - висловився він про ставлення британців до конкурсантів з України. - Ми дуже вдячні Британії як за допомогу з підготовкою та проведенням у себе Євробачення, так і за ту, яку вони надають Україні для пришвидшення нашої перемоги".

Фото: instagram.com/tvorchi_official

Бойкот з боку європейських фанатів "Євробачення" Заставний прокоментував заявою про те, що до TVORCHI було упереджене ставлення через перемогу України у минулорічному конкурсі. За його словами, єврофани вважають, що перше місце Kalush Orchestra з піснею "Стефанія" отримали незаслужено.

"До нас було відверто негативне ставлення від єврофанів. Нам довелось відчути на собі упереджене ставлення через ситуацію з перемогою на конкурсі минулого року, оскільки вони вважають, що це було несправедливим рішенням. Нас демонстративно ставили на останні місця в різних голосуваннях, бували випадки бойкоту і єврофанами на промо-концертах, і міжнародними ЗМІ в деяких країнах".

Окрім того, Заставний підсумував, що, не дивлячись на всі труднощі, він та його підопічні залишилися задоволені результатом. Чоловік зазначив, що головною метою була не перемога, а гідне представлення нашої країни на міжнародній арені:

"Ми насправді задоволені результатом і дуже вдячні усім, хто підтримав Україну, віддавши свій голос за TVORCHI. Коли ми їхали на "Євробачення", у нас була мета не посісти перше місце, а гідно представити Україну на міжнародному ринку з нашою музикою. А також було важливо якнайбільше розказувати ЗМІ та іншим учасникам про те, що в Україні досі йде війна, яка зараз тут ситуація та якої допомоги ми потребуємо для пришвидшення нашої перемоги".

Фото: instagram.com/tvorchi_official

Нагадаємо, через повномасштабну війну в Україні "Євробачення-2023" провели у Ліверпулі від імені нашої країни. Півфінали конкурсу відбулися 9 та 11 травня, а фінал - у суботу, 13 травня.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічну хворобу: відео

Кріс Дженнер розповіла, що у неї діагностували ракову пухлину - про це зірка повідомила у трейлері до 5 сезону Сімейство Кардаш'ян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців