Лайм

Плагіат на Міку Ньютон: українці відреагували на перемогу Швеції на "Євробаченні-2023"

Користувачі мережі висловили свою думку в постах та коментарях

13 травня світ дізнався ім'я переможця "Євробачення-2023". Перше місце посіла представниця Швеції співачка Loreen із піснею Tattoo про кохання попри біль та втрати. Всього конкурсантка отримала 583 голосів: 243 від глядачів, 340 - від журі. На другому місця розмістились - Фінляндія, а на третьому - Ізраїль. Україні в цьогорічному конкурсі вдалося увійти в топ-10.

І поки одні щиро захоплюються та вітають артистку, інші - не надто задоволені виступом виконавиці. Зокрема, після оголошення результатів у мережі розгорівся скандал. Українці продовжують в Instagram та Twitter писати про те, що сингл Tattoo – це плагіат на пісню української співачки Міки Ньютон "В плену". Всі свої думки з цього приводу користувачі мережі висловили у коментарях та численних постах. theLime зібрав деякі з них.

Фото: twitter

Фото: twitter

Юзери відверто не розуміють, чому більшість країн віддали 12 балів саме Швеції, яка, на їх думку, скопіювала мотив іншої пісні, випущеної раніше. Також вони побачили у композиції конкурсантки плагіат на інші хіти. Так, люди помітили у пісні плагіат на The Winner Takes It All гурту ABBA.

Фото: twitter

Фото: twitter

Читайте на тему: Гурт TVORCHI на "Євробаченні-2023" відреагував на ракетний обстріл рідного Тернополя.

Фото: twitter

Фото: twitter

Фото: instagram

Фото: instagram

Люди пишуть, що перемогу на "Євробаченні-2023" слід присвоїти Міці Ньютон, адже саме її пісню можна впізнати у конкурсній композиції Loreen. Також ж вони не розуміють масштабного захоплення та схвальних відгуків навколо синглу артистки.

Фото: instagram

"Не забувайте, що перемогла Міка Ньютон", "Тобто, якщо перемогла Швеція, то перемогу знову здобула Україна?", "Переможниця Євробачення-2023 Міка Ньютон", "Чому від України Міка Ньютон посіла четверте місце, а від Швеції - перше?", "Скажіть хтось виконавиці зі Швеції, що необов'язково привласнювати чужі пісні", "Я дуже сподіваюся, що Міка Ньютон подасть до суду на Loreen і її дискваліфікують", - висловлюють люди своє невдоволення.

Фото: twitter

Фото: twitter

Користувачі мережі навіть написали українській співачці про те, що представниця Швеції сплагіатила її пісню. Однак реакція знаменитості на скандал виявилася лаконічною.

"Я бачу ваші повідомлення. Але я не хочу коментувати "Євробачення", - написала Ньютон в Instagram.

Фото: instagram.com/mikanewton

Нагадаємо, Міка Ньютон - українська співачка та акторка. У 2011 році з піснею Angel перемогла в українському національному відборі на конкурс пісні "Євробачення-2011". 12 травня, у другому півфіналі, українка виступила на конкурсі шостою та отримала місце у фіналі, який відбувся 14 травня. У фіналі Міка, набравши 159 балів, посіла 4 місце, незважаючи на всі негативні прогнози букмекерів.

Після "Євробачення" поїхала до Каліфорнії, планувала жити в США до 2013 року, "JK-music group" запропонувала їй та її продюсеру Тимофію Нагорному співробітництво та просунення співачки на заході. З Мікою працює музикант Ренді Джексон.

Міка НьютонФото: instagram.com/mikanewton

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації