Лайм

Вперше за час війни: Олена Шоптенко розповіла про враження від поїздки до Києва

Хореограф не була вдома більше року

Хореограф Олена Шоптенко разом із дитиною виїхала з України одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ. Нині танцівниця живе в Австрії, де влаштовує благодійні флешмоби разом з іншими українцями. Минулого місяця зірка "Танців з зірками" вперше за час війни приїхала до Києва.

На особистій сторінці в Instagram знаменитість поділилася враженнями від нещодавньої поїздки до рідного міста. Артистка зізналася, що минуло вже більше тижня, як вона повернулася до Відня, але тільки зараз вона змогла підібрати слова, щоб описати свої емоції та переживання.

Фото: instagram.com/alena_shoptenko

"Перебуваючи з сином закордоном, живучи в двох реальностях з початку війни, мозок дуже втомився. Може тому, приїхавши до України перші декілька днів я перебувала в німому шоці і не могла ні з ким спілкуватися. Я просто дуже багато ходила вулицями Києва та вдихала рідне повітря", - розповіла Олена.

Приїзд Шоптенко до Києва збігся з посиленням Росією ракетних ударів по українській столиці. За словами танцівниці, це викликало у неї тривогу, але не страх і паніку. Не злякалася вона й дрона, збитого на її очах у центрі міста.

Читайте також: Вдома: Влад Яма заявив про повернення в Україну і заступився за Потапа.

"Я довго не могла зрозуміти що зі мною не так. І я тільки но знайшла відповідь на це питання. На мій стан дуже вплинули люди. Ті, з ким зустрічалася в Києві та, взагалі, українці, яких я бачила усюди на вулицях. Я відчула від людей тепло, ввічливість, цілеспрямованість, підтримку, відчутну внутрішню силу та жагу до життя і розвитку, не дивлячись ні на що. Цей викарбуваний сталевий стрижень, в кожного, кого я зустрічала вселяв в мене відчуття спокою та безпеки, в країні, в якій досі небезпечно", - пояснила Шоптенко.

Наприкінці допису танцівниця додала, що наповнена цією силою вона пішла далі боротися на культурному фронті.

Фото: instagram.com/alena_shoptenko

Раніше українська співачка KOLA, голос "Танців з зірками", пояснила, чому не повертається жити в Україну.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергій Танчинець зустрічається зі своєю піарницею Юліаною Корецькою - дівчина підтвердила стосунки з відомим виконавцем - фото