Лайм

Олена Зеленська виступила з емоційною промовою на відкритті меморіалу загиблим дітям у Харкові

Перша леді вкотре нагадала про страшні злочини росіян

Олена Зеленська побувала у Харкові, де відкрила пам’ятник дітям, які загинули внаслідок російської агресії. Монумент встановили поряд із будівлею Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості.

На заході перша леді виступила з емоційною промовою, під час якої засудила злочинні дії загарбників, скоєні проти маленьких українців. Говорячи про дітей, яких забрала війна, Зеленська ледь стримувала сльози. Фото та відео з відкриття пам’ятника вона оприлюднила у Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Важко відкривати пам’ятники загиблим, особливо якщо ці загиблі - діти. Тому що діти мають жити. Я згадую зараз фото, яке облетіло всі ЗМІ: тато, який тримає за руку загиблого на зупинці сина. Це було в Харкові після чергового російського обстрілу. Таке неможливо забути. І неможливо з цим змиритися. Батьки тримають своїх дітей за руку, коли вони роблять перші кроки, коли вперше ведуть до садочка, до школи. Найстрашніше, що можна собі уявити, - тримати руку загиблої дитини. Так просто не має бути", - сказала дружина президента.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Цей біль з нами назавжди: Зеленська прокоментувала масований ракетний обстріл України.

"Діти мають жити! Наші діти - наша відповідальність. Вони залежать від нас, сподіваються на нас. Вірять нам. Якщо вони - наше майбутнє, то ми - їхнє сьогодення. Зробімо його найкращим, найбезпечнішим, сповненим любові навіть під час війни. І збережімо пам’ять про тих, дітей, яким присвячено цей пам’ятник. Станьмо їхніми голосами та пам’яттю", - також емоційно промовила вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Можна побачити, що пам’ятник, присвячений загиблим дітям, складається зі скульптур хлопчика та дівчинки. Вони ніби злітають над гранітною брилою, що уособлює вибух. Фігури маленьких людей зображені в образі ангелів з обгорілими крилами заввишки близько 160−170 сантиметрів кожна. Скульптором меморіалу виступив Михайло Ятченко.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Хлопчик і дівчинка, що злітають над вибухом, – так виглядає монумент. І так виглядає страшна реальність для українських дітей, які щодня гинуть через вторгнення росіян. Наразі – вже 485 дітей по всій країні", - зазначила перша леді в одному з постів.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На відкритті пам’ятника Олена Зеленська з’явилася у строгому чорному вбранні, яке складалося зі спідниці прямого крою та піджака із вишитими колосками. Одяг був створений українським дизайнером Артемом Климчуком.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil