Лайм

Олена Зеленська у стильному синьому костюмі зустрілася з Джастіном Трюдо: фото

Перша леді наголосила на важливості відновлення ментального здоров'я українців

Олена Зеленська зустрілася з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, який приїхав до нашої країни з неоголошеним візитом. Разом вони відвідали реабілітаційний центр "Лісова поляна", а також обговорили плани майбутнього партнерства між українськими та канадськими медичними установами.

Деталі зустрічі та фото перша леді оприлюднила у своєму Telegram-каналі. "Відвідала "Лісову поляну" разом із Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Допомога з боку його країни – неоціненна: від прийняття 200 тисяч наших вимушених переселенців до коштів на генератори, захисту української енергосистеми, розмінування. Тепер запропонувала пану Трюдо підтримати Всеукраїнську програму ментального здоров’я через новий спільний проект – медичне партнерство між "Лісовою поляною" та канадськими центрами, що спеціалізуються на роботі з ветеранами з ПТСР," - йдеться в публікації.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Дружина Володимира Зеленського підкреслила, що наразі є дуже важливим завдання створити систему допомоги для військових. Вона наголосила, що психологічна допомога зараз не менш потрібна, ніж невідкладна медична.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Невідкладна психологічна допомога, не менш важлива, ніж невідкладна медична. Багато спеціалістів уже пройшли підвищення кваліфікації за кордоном, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Поки наші воїни захищають нас, наше завдання – захистити їх. А це означає – побудувати систему допомоги, певною мірою унікальної, бо саме таким є досвід України в цій війні, але за кращими міжнародними стандартами. Відновити людей водночас фізично і ментально, бо одне неможливе без другого", - зазначається в джерелі.

Читайте на тему: Новий пакет допомоги, російський Ан-124 та вступ до НАТО: підсумки зустрічі Зеленського та Трюдо.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Ми часто говоримо про стійкість України. Весь світ нею захоплюється. Але ми маємо розуміти, що ця стійкість не є невичерпною. Українській стійкості потрібна підтримка – як невідкладна, так і довготривала, втілена у потужній мережі центрів із фахівцями, що вміють працювати з травмованими ментально і фізично військовими та цивільними", - резюмувала перша леді.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Для зустрічі з Трюдо Зеленська обрала модний костюм насиченого синього відтінку, який складався із жакета і штанів-кльош. Доповнили діловий образ білий топ, акуратний чорний шкіряний ремінець, коричневі туфлі та аксесуари.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків