Лайм

Росіяни взяли в полон брата Антона Савлепова з Quest Pistols: співак поділився трагедією

Сім'я вже рік нічого не знає про рідну людину

Антон Савлепов - соліст гурту Quest Pistols, продюсером якого раніше був зрадник України Юрій Бардаш. Співак записав відеозвернення, в якому поділився трагічною історією: рік тому його брат потрапив до російського полону в Харківській області, і з того часу про нього нічого не чути.

Фото: instagram.com/anton_savlepov/

"Тема трагічна, але має бути освітлена. Я родом із Харківської області, і з початком повномасштабного російського вторгнення мою малу батьківщину було швидко і надовго окуповано. Але наші люди, українці, цивільні місцеві жителі були не згодні, і регулярно виходили на мітинги протесту. Саме за тверду громадянську позицію окупанти переслідували їх, викрадали, тримали по підвалах і катували. Хтось повертався морально та фізично скаліченим, а про інших досі нічого невідомо", - розповів Савлепов, який народився у Ківшарівці – селищі у Куп'янському районі.

Росіяни окупували Ківшарівку 27 лютого 2022 року. Українські війська звільнили селище через 7 місяців, 28 вересня 2022 року.

Читайте також: Російські війська продовжують тероризувати Куп'янськ та інші міста на Харківщині, обстрілюючи мирних громадян.

Фото: Getty Images

"Я особисто знаю, як важко знайти хоча б якусь інформацію про полонених цивільних. Їх майже не обмінюють, вони рідко потрапляють до списків, і за документами вони фактично навіть не полонені. Наші родичі, громадяни та патріоти просто зникли безвісти. Балаклія, Куп'янськ, Циркуни, багато інших містечок та селищ Харківської області дуже постраждали від агресивної, одиної та абсолютно нелюдської поведінки окупантів, - продовжив артист. - Ця сумна та трагічна історія торкнулася і моєї родини. Ми вже більше року нічого не чули про Сергія. Так, мій брат - цивільний полонений, як і багато інших наших співвітчизників, які просто хотіли жити в Україні під українським прапором".





Окрім Антона Савлепова у Ківшарівці також народився Євген Кошовий, який нещодавно відповів на критику щодо президентського ордену "За заслуги".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників