Лайм

У Кременчуці на Макса Барських заявили в поліцію через російськомовні пісні: співак відповів

Відвідувач концерту написав скаргу

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Макс Барських відмовився від гастролей у Росії та заборонив використовувати свою музику на території країни-окупанта. При цьому український співак продовжує виконувати свої російськомовні хіти на концертах. Нещодавно музикант потрапив у скандал через пісні російською у світовому турне, тепер артиста закликають скасувати виступи в українських містах, доки він не змінить свій репертуар.

Макс Барських вирушив в тур "Знайти себе" містами України. Всеукраїнський тур розпочався з концерту у Кременчуці 12 червня. Виступ закінчився скаргою та заявою до поліції.

Фото: instagram.com/max_barskih

Один із відвідувачів концерту на ім'я Кирпа Антон поскаржився, що не зміг перебувати на концерті через виконання російською, і вже на третій пісні вийшов із зали. Він звернувся до організаторів шоу із претензією, але у відповідь почув лише два аргументи: "А чому ти не на фронті?" та "Ми донатимо на ЗСУ". Після цього чоловік викликав патрульну поліцію.

"Мною була викликана патрульна поліція, яка прийняла мою заяву. Також написана скарга до мовного омбудсмена, - повідомив мешканець Кременчука. - Миколу Миколайовича [справжнє ім'я співака] звичайно це "зачепило", він навіть публічно попросив в інстаграмі допомогти перекласти свої пісні, тому що має проблеми з цим. Тому закликаю Макса Барських припинити концертний тур до зміни пісень. Інакше закликаю мерів міст, де будут проходити його концерти, не допустити їх".


Представник Барських прокоментував інцидент у Кременчуці. У коментарі KP.UA він сказав, що команда Макса пропонувала чоловікові повернути гроші за квитки, але той відмовився. І додав, що вони не можуть заборонити комусь писати заяву до поліції. За його словами, артист уже працює над перекладом своїх російськомовних хітів.

Читайте також: Я маю почати з нуля: Барських прокоментував відмову від російської мови у своїй творчості.

Напередодні Макс Барських записав відеозвернення в Instagram, у якому попросив підписників допомогти йому з перекладом. Співак сказав, що зазнає дискомфорту, виконуючи російськомовні пісні, але йому складно створювати українські версії своїх хітів.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Max Barskih | Макс Барських (@max_barskih)


Раніше Макс Барських, який до повномасштабної війни активно гастролював у РФ, зізнався, що після нападу Росії на Україну змінив своє ставлення до росіян.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу