Лайм

Слава Камінська заступилася за російську мову в Україні і нарвалася на хейт

Користувачі мережі не зрозуміли позицію зірки

Українська виконавиця Слава Камінська, яка у період повномасштабного вторгнення перебралася до Нідерландів, обурила шанувальників новим постом. У соцмережах вона оприлюднила публікацію, у якій у якій заступилась за мову агресора і через це нарвалася на критику.

Так, в Instagram співачки з'явився допис зі скриншотом статті 10, де сказано наступне: "В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської та інших мов національних меншин України". "Поясніть мені, законослухняні громадяни. Лижі не їдуть?" - прокоментувала вона витяг зі статті.

Фото: instagram.com/babaslavka

Висловитись стосовно мовного питання знаменитість вирішила після скандалу, який виник на концерті Макса Барських у Кременчуці. Артист виконав пісню російською мовою і через це слухачі викликали поліцію.

Фото: instagram.com/babaslavka

Читайте на тему: Ганьба: українці відреагували на появу Бурдж Халіфа у кольорах прапора РФ.

Користувачі мережі не зрозуміли невдоволення Камінської та у коментарях продемонстрували своє обурення ситуацією. Вони зауважили, що "якби всі півтора року повномасштабної війни артистка знаходилася тут, а не за кордоном, то питання про російську мову в Україні у неї б навіть не виникало". Ось деякі коментарі розгніваних українців:

  • "Славо, ви топите за російську? Чи відноситесь до російської національної меншини і хочете на цьому зробити акцент? Не розумію сенс таких постів зараз"
  • "Пані Славо! Може якби ви знаходились в Україні всі 1.5роки війни, ви би не дивувались реакції українців на таке. І не захищали би тут рускагавкающіх. В побуті будь ласка, на публіці і офіційному просторі прошу національною виражатися!"
  • "Справжні українці після початку повномасштабної війни Росії проти України не розмовляють мовою окупанта!"
  • "Чому не популяризувати українську, враховуючи, що ви маєте велику аудиторію для цього? Нащо постійно це відстоювання російської, для кого?"
  • "Що ще повинно відбутись, щоб усім дійшло, що мова - то їх зброя вбивства зараз!"
  • "Нарешті я від вас відписуюсь… Ви б краще з Макса приклад взяли!"
  • "Біженка з України,на яку напала росія, щоб "захистити російськомовних меншин" вимагає російську мову?! Когнітивний дисонанс.
  • "Уявляєте, як людей нудить від мови вбивць? Так, незвично і складно, та як є"

З хейтом Слава зіштовхується далеко не вперше, адже раніше її розкритикували через життя за кордоном та висвітлювання його у соцмережах. Зокрема, люди накинулася на виконавицю із коментарями на тему того, що "варто повертатися додому" і "не слід показувати свої розваги в чужій країні". У відповідь артистка заявила, що "має на це право", бо значну частину свого життя важко працювала, аби мати змогу зараз бути зі своєю родиною у безпеці.

"Я не хотіла їхати зі своєї улюбленої країни, де в мене було все і навіть більше. Нехай це звучить як виправдання, але цього вимагає соціум. Я не хотіла їхати і обіср*лась, коли почалася війна не менше, ніж усі. Але знаєте, я заробила за 15 років, щоб мої діти зараз не чули сирен. Я пропустила всі дні народження батьків, чоловіка, дітей і навіть смерть батька, тому що працювала", - говорила Камінська.

Фото: instagram.com/babaslavka

Слава Камінська - українська співачка, колишня учасниця жіночого поп-гурту "НеАнгели", дизайнерка та інста-блогерка. Після розпаду колективу заявила про старт сольного проекту. Двічі була заміжня: першим чоловіком був київський бізнесмен Євген, другим - пластичний хірург Едгар Камінський. У другому шлюбі народила двох дітей – сина Леонарда та доньку Лауру. З Едгаром Камінським офіційно розлучилася у 2019 році, проте прізвище екс-обранця вирішила залишити.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита