Лайм

Беруть велику комісію: Анатолій Анатоліч розповів про проблему з обміном доларів

Шоумен торкнувся актуальної теми

Останнім часом в Україні загострилися проблеми з обміном іноземної валюти, переважно доларів США. Обмінні пункти відмовляються приймати купюри, які вважають зношеними чи занадто старими, або стягують за обмін додаткову комісію. Актуальну тему в соцмережах порушив український телеведучий Анатолій Анатоліч, який особисто опинився у такій ситуації.

На своїй сторінці в Instagram шоумен опублікував відео, де показав стодоларові купюри, які у нього не прийняв обмінник. А також розповів, що приводом для відмови став давній рік випуску, легка потертість та наявність різних печаток. Щоб поміняти такі купюри на гривні, потрібно заплатити комісію, яка може сягати 30%.

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

"У деяких обмінниках не приймають долари старіше за 1996 рік, а в деяких, що цікаво, старіше за 2006 рік. А також не приймають долари з печатками та пошкодженнями, пліснява і т.д. Але прикол в тому, що вони якби приймають, але беруть за це комісію від 10% до 30%. Тобто даєш 100 баксів, 30 доларів вони забирають собі комісії", - пояснив ведучий роботу обмінних пунктів.

У Анатолія Анатоліча не прийняли долари 2006 року випуску з невідомим написом "мобн", з арабськими печатками та іншими "різнокольоровими штучками", потерті купюри, а також "стару" валюту 1996 року.

Читайте також: Що буде з курсом валют влітку: українцям дали неприємний прогноз .

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

Телеведучий нагадав, що такі дії обмінних пунктів є незаконними та пояснив, що робити українцям, які зіткнулися зі зловживанням обмінників.

"Всі долари, які випускаються з 1914 року до сьогодні, вважаються дійсними", - зачитав Анатолій Анатоліч пояснення Національного банку України, яке знайшов в мережі.

"Тобто ні про які печатки, ні про який 1996 рік не йдеться, - підкреслив ведучий. - Якщо обмінник не приймає у вас гроші - викликайте поліцію. Все дуже просто". Або, за словами шоумена, обмінюйте долари у великих банках, які зобов'язані обмінювати купюри не старше 1914 без явних ознак зносу.

"Боріться за свої права, - закликає він українців. - Ми збираємо ці останні гроші, а потім іде волонтер обміняти ці долари і з нього ще забирають комісію 20%".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Анатолій Анатоліч (@anatoliyanatolich)

Раніше Анатолій Анатоліч висловився про нічний удар по рідному Кривому Рогу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту