Лайм

Страждають більше, ніж ми: акторка Катерина Кістень здивувала заявою про росіян у Швеції

Зірка висловилася про "хороших руських"

Українська акторка Катерина Кістень уже рік перебуває у Швеції, куди виїхала через велике вторгнення РФ в Україну. Зірка серіалу "Коли ми вдома" живе у Стокгольмі, де дуже багато росіян.

В інтерв'ю Аліні Доротюк артистка зізналася, що зараз багато спілкується з громадянами Росії, які виїхали із країни-терористки ще задовго до початку повномасштабної війни. Цих людей Кістень називає "хорошими руськими".

Фото: instagram.com

"Вони страждають більше, ніж ми тут, тому що це їх стосується більше, ніж будь-кого. Вони всі несуть за це внутрішню відповідальність. Вони всі включилися в роботу гуманітарну. Я просто постійно бачу ці очі, і я не можу цій людині сказати: "Гей ти, руський". Я на такому рівні не можу, людському", - зізналася Катерина.

Кістень додала, що поважає російських колег, які виїхали з РФ та висловлюють свою чітку позицію. Також акторка висловилася про артистів, які залишились у країні-агресорці, але не підтримують геноцид українців. Катерина вважає, що немає сенсу звертатися до них із закликом не мовчати та виходити на протести.

“На жаль, ця величезна країна, в якій одиниці роблять протести, сама перемелює ці одиниці. І тому вимагати від цих одиниць вийти з плакатом на площу – це означає убий себе, засунь себе за ґрати, знищи свою сім'ю. Я не можу таке людям пропонувати", - заявила артистка.

Читайте також: Оля Полякова заступилася за "хороших росіян" і пояснила, чому продовжує співати російською.

Кістень також відповіла на запитання про дружбу із дочкою путініста Дмитра Харатьяна. Олександра Харатьян давно живе у Швеції, засуджує російську агресію та активно допомагає українцям.

Фото: YouTube

"Ми не приятелі. Ми з нею бачилися кілька разів, бо вона працює в центрі, куди я вперше потрапила, коли приїхала до Швеції, - розповіла Катерина. - Ми з нею там познайомилися. Вони мені навіть пропонували театральний гурток якийсь там відкрити, але я цього не робила. Ми не товаришуємо, але я її бачила. Я її знаю і ми спілкуємося. Але ми не підтримуємо якісь особливі дружні стосунки".

За словами Кістень, вона знає, що батько Олександри відкрито підтримує вторгнення Росії в Україну. Однак ані поведінку Харатьяна, ані інших артистів-путіністів пояснити вона не може.

"Я не розумію, звідки воно у них береться. Як людина в собі це виправдовує? Можна сказати, що людина збожеволіла, тому що пояснити, як це у них працює там усередині, що має бути, щоб ти таке зробив, я не знаю, - відповіла вона. - Звичайно, я не очікувала. Тим більше, що люди культури для мене перші, які мають бути, як мінімум, проти насильства. Ну як мінімум, хоча б на початку. А вже далі всі інші питання. У мене немає відповіді на запитання, що з ними сталося".

Фото: СТБ

Раніше Володимир Остапчук згадав, як написав Кіркорову на початку війни. Розмова закінчилася тим, що український телеведучий послав путініста куди подалі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі