Лайм

Павутинний кліщ напав на смородину: чим обробити кущі, щоб врятувати ягоди

Спробуйте натуральні засоби

Щоб влітку отримати добрий урожай овочів, навесні слід замочити та знезаразити насіння для профілактики захворювань рослин, посіяти його на розсаду, а потім правильно поливати її, висадити у відкритий ґрунт, вчасно вносити добрива та боротися зі шкідниками. І якщо ви вже знаєте, як захистити цибулю і часник від цибулевої мухи або помідори від попелиці, візьміть собі на замітку, чим обробити кущі смородини, якщо на них напав павутинний кліщ. theLime докладніше розповідає про це.

На багатьох рослинах на городі, а також на кімнатних можна помітити шкідника, який плете павутину і висмоктує соки з них – це павутинний кліщ.

Розмір цієї комахи дуже маленький – від 1 до 2 мм. Павутинні кліщі можуть бути різного кольору: жовто-зелені, червоні, помаранчеві, білі. Як правило, вони живуть на звороті листя і дуже швидко розмножуються. Харчуються шкідники вмістом клітин рослин.

Листя, уражені павутинним кліщем, змінюють колір, на них з'являються жовті крапочки, і вони опадають раніше часу. Таким чином рослина покривається павутинням.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Мильний розчин допоможе захистити смородину від попелиці: як обробити кущі.

За допомогою яких народних засобів можна позбутися павутинного кліща на смородині?

Господарське мило

Рясно змащуємо губку милом і протираємо кожен листочок із двох сторін, а також стебла. Залишаємо у такому вигляді на 3-4 години. Ретельно промиваємо, потім повторюємо процедуру 3-4 рази з інтервалом, залежно від температурного режиму.

Бадилля помідорів

Близько 200-300 г зелені томатів заливаємо 5 л води, проварюємо на слабкому вогні 25-30 хвилин. Коли настій охолоне, додаємо туди 20 г натертого на терці господарського мила. При обприскуванні необхідно пам'ятати, що шкідники найчастіше знаходяться на звороті листа.

Картопляне лушпиння

Також можна використовувати бадилля картоплі. Нарізаємо 500 г картоплиння, заливаємо 5 л води, настоюємо 2-3 години, потім обприскуємо кущі смородини.

Цибулеве лушпиння

Піввідра цибулиння заливаємо до краю гарячою водою, настоюємо добу. Проціджуємо та обробляємо рослини тричі через кожні 5 днів.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Не розкриваються і в'януть бутони троянд: як урятувати квіти від дощів та перепадів температури.
  2. Головки часнику будуть великими завдяки обов'язковому підживленню у червні.
  3. Щоб одержати врожай перцю, треба пасинкувати його у червні: як це зробити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео