Лайм

Куди зник Вадим Олійник, який прославився на Фабриці зірок і співав у дуеті з Дантесом

Що відомо про життя співака та його позицію

Вадим Олійник – український співак, впізнаваність якому приніс вокальний проект "Фабрика зірок", де він здобув перемогу разом із Володимиром Дантесом. Після закінчення ток-шоу дует випустив кілька хітів, які розривали колонки та танцмайданчики, а потім гурт різко припинив своє існування. Нині Дантес часто радує своїх шанувальників новими піснями і кліпами, а ось про Олійника майже нічого не чути. Де зараз співак і чому зник з публічного простору - далі в матеріалі theLime.

Вадим Олійник Фото: instagram.com/oleynikvadim

Кар'єра

Вадим Олійник та Володимир Дантес познайомилися та почали співпрацювати на шоу "Фабрика зірок-2" у 2008 році, яке згодом виграли. Після телепроекту вони створили музичний дует "Дантес & Олійник", який пізніше перейменували на "ДіО.фільми". Продюсерами музикантів були Борис Бронштейн та Наталія Могилевська з продюсерським центром "Talant Group".

Тур "Фабрика у твоєму місті" (2010 рік) - "ДіО.фільми", "Real O" та Борис Апрель Фото: Wikipedia

"Потрапити на проект - це була мрія для 20-річного хлопця з села Нелипівці [Черкаська область], - розповідав Вадим ТВА. - Сам проект, перемога і потім контракт із Наталією Могилевською, гастролі дуету "Дантес & Олійник" - це було дуже потужно, дуже сильно. Наш продюсерський центр "Talant Group" - це була така велика машина, де працювала велика кількість дуже крутих людей: Руслан Квінта, Михайло Ясинський, Монатік викладав хореографію".

Колектив записав низку популярних пісень, серед яких "Девочка Оля", а у березні 2010 року музиканти представили дебютний альбом "Мне уже 20", який містить однойменну пісню, яку досі знають на пам'ять. У квітні 2015-го гурт припинив своє існування.

Володимир Дантес зайнявся телевізійною кар'єрою: вів кулінарне тревел-шоу "Еда, я люблю тебя", а також з'являвся у таких проектах, як "Богиня шопінгу" та "Маленькі гіганти". У 2019 році співак повернувся на сцену з треком "Теперь тебе 30" за аналогією з хітом "Мне уже 20".

Читайте також: Виїхав з України за два дні до вторгнення: куди зник відомий телеведучий Борис Бурда.

Вадим Олійник після розпаду дуету "ДіО.фільми" розпочав сольний проект Oleynik. У грудні 2016-го співак випустив дебютний кліп на пісню "Остановись". Того ж року артиста було номіновано на премію M1 Music Awards у номінації "Прорив року". У березні 2017 року відбувся реліз пісні "Зажигать молодым" - заголовного треку однойменного альбому, який вийшов у травні того ж року. У кліпі на цей трек знялася українська акторка Катерина Кузнєцова.

Окрім музики Олійник захоплюється модою та спортом, а саме – футболом. З 2011 року співак є учасником ФК "Маестро" (збірної зірок шоу-бізнесу). А також обіймає посаду помічника тренера в іспанській академії футболу та активно допомагає молодим спортсменам.

Фото: instagram.com/oleynikvadim

Приваблива зовнішність Вадима привела його у світ моделінгу. У 2015 році артист став обличчям українського бренду одягу PODOLYAN. У березні 2016-го дебютував у ролі моделі та відкривав показ бренду в рамках Українського тижня моди.

Фото: instagram.com/oleynikvadim

Особисте життя Вадима Олійника

У 2016 році співак таємно одружився з Анною Браженко, PR-менеджеркою бренду PODOLYAN. У 2020 році з'явилися чутки про розлучення пари. Невдовзі цю інформацію підтвердив й Олійник. Судячи з публікацій Вадима в Instagram, нині він щасливий у стосунках із Софією Нестеренко. У профілі дівчини вказано, що вона - стиліст.

Фото: instagram.com/oleynikvadim

Де зараз Вадим Олійник

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Вадим Олійник займається волонтерством. Спочатку – у Львові, зараз – у Чернівцях.

"Війна особисто для мене почалася не 24 лютого 2022 року, а ще 2014 року. Я 2015-го не поїхав на "Нову хвилю", бо вона проходила вже в Сочі. Я пройшов кастинг і збирався вже їхати, але коли я дізнався, що "Нова хвиля" буде не в Юрмалі, а у Сочі - я відмовився", - розповідав співак.

Читайте також: Куди зникла "Міс Україна Всесвіт" Інна Цимбалюк, одружена з російським олігархом.

Фото: instagram.com/oleynikvadim

За словами Олійника, після 2014 року для українських артистів настав важкий період: "Було незрозуміло до кінця: що саме співати, що саме висловлювати, яку позицію. Мені саме було важко. Тому що українські пісні, які почали дуже часто писати, до кінця не мали такого резонансу, який мав би бути одразу. Саме з 2014 року. Так, є артисти, які показали себе саме з цього періоду, з 2014 року, і вони вже популярні, знайшли свою музику. Але також залишалися артисти, які нормально робили пісні російською мовою і їх випускали. Я в тому числі".

Артист каже, що тоді не розумів, чому його російськомовні пісні "не йдуть", розуміння прийшло лише вранці 24 лютого 2022 року. "І справа не в тому, що ти російською мовою співаєш, а у твоєму серці, що це не природньо", - зазначив Олійник.

Фото: instagram.com/oleynikvadim

Тим часом, ще одна учасниця "Фабрики зірок" Регіна Тодоренко, яка продовжує жити в РФ і мовчати про війну в Україні, отримала в Москві премію "Мама року".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil