Лайм

Дешевий домашній засіб допоможе позбутися цвілі у пральній машині: зникне навіть запах

Господині на замітку

Сучасне життя складно уявити без пральної машини, адже це та річ у будинку, якою ми користуємося ледь не щодня, особливо якщо у сім'ї є маленькі діти чи домашні улюбленці. І якщо ви вже знаєте про чотири помилки під час прання, які псують машину, візьміть собі на замітку дієвий засіб, який допоможе позбутися плісняви в барабані та контейнерах. theLime ділиться перевіреним лайфхаком.

Як правило, пліснява в пральній машині починає утворюватися через залишки води, порошку та мила у важкодоступних для просушування місцях. Розпізнати її дуже легко, адже вона має характерний темно-зелений колір та в'язку текстуру.

Фото: pinterest.com

Існує безліч дорогих магазинних засобів, які допоможуть впоратися з цією проблемою, проте досвідчені господині знають, що можна скористатися дешевими народними.

Інгредієнти, які знадобляться:

- перекис водню (200 г);

- лимонний сік (50 мл);

- вода (3 л).

Усі складові зливаємо в одну ємність та перемішуємо. Переливаємо суміш у флакон з розпилювачем і струшуємо (попередньо переконавшись, що кришка щільно закрита).

Читайте також: Як позбутися чорної цвілі на гумовому ущільнювачі пральної машини.

Перед тим, як приступати до роботи, надягаємо маску або респіратор та гумові рукавички на руки. Це необхідно, щоб уникнути вдихання неприємного запаху цвілі та дотику до неї.

Обробляємо всі поверхні, де видно плісняву, отриманим розчином. Залишаємо на декілька хвилин, а потім прибираємо залишки за допомогою ганчірки.

Рідину, що залишилася, виливаємо в секцію для прального порошку і запускаємо машину без речей на звичайний цикл прання з гарячою водою, щоб процес очищення був максимально ефективним.

Застосовувати такий натуральний засіб для очищення машини можна 1 раз на 2 тижні.

Надалі, щоб уникнути появи цвілі в пральній машині, завжди після прання необхідно залишати дверцята відчиненими і ретельно просушувати гумовий ущільнювач дверцят - витирати його сухою ганчіркою або паперовими рушниками.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити, коли в кімнаті спека, а кондиціонера немає: корисні лайфхаки на літо.
  2. Дешевше, ніж побутова хімія: чим відмити жовті плями на ванній.
  3. Як позбутися плям і розводів на світлому замшевому взутті: несподівані лайфхаки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Хто така Таню Муіньо - постановниця сценічного виступу alyona alyona та Jerry Heil на "Євробаченні-2024"