Лайм

Уламки вже витягли: Олег Сенцов на фронті потрапив під артилерійський обстріл

Дрібні залишки уламків залишились в нозі та руці

Український режисер Олег Сенцов, який нещодавно повернувся на фронт після контузії, знову потрапив під артилерійський обстріл. У соцмережах він повідомив, що отримав поранення, уламки влучили йому в обличчя.

"Тиждень не задався. На першому ж бойовому виході після повернення, під час десантування, попали під артилерійський обстріл. Бредлі (американські бойові машини піхоти M2 Bradley) знов врятував нам життя. Троє поранених, в основному уламки. З обличчя вже витягнули, дрібні в руці та нозі залишаться зі мною назавжди. У інших хлопців теж все добре - запоріжські лікарі знають свою справу, дякую!" - зазначив захисник на своїй сторінці у Facebook. Він також опублікував фото, на якому показав себе після поранення.

Олег Сенцов після пораненняФото: facebook.com/oleg.sentsov

Читайте на тему: Олег Сенцов розповів про важкий день контрнаступу і показав чесне фото з передової.

Крім того, ситуацію прокоментувала обраниця Сенцова Вероніка Вельч. Так, вона опублікувала у Facebook пост, у якому поділилася, що після отриманої контузії її чоловіку не дали достатньо часу на відновлення:

"Що відчуває жінка, яка бачить чоловіка, якого щойно тяжко контузило, а він вперше за довгий час приїхав на 48 годин до Києва і от намагається взяти синочка з ліжечка… та не може. Він блідий. Йому зле. Паморочиться в голові. Він боїться впустити дитину… береже малого. Тому Демічку беру із ліжечка я, і з гіркою усмішкою передаю таткові на руки.

Так, Олега відпустили на два дні для вручення ордену Почесного легіону Франції, а він, прокинувшись вранці, не зміг підняти нашого Демчика з ліжечка. Декілька разів йому ставало дуже зле. На самому врученні тримався героїчно, але говорити було вкрай важко".

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Вельч наголосила, що якби Сенцову дали більше часу на відпочинок після отриманої травми, то, імовірно, шанси потрапити під обстріл та отримати нові поранення, були в рази меншими. Про це вона також написала у своєму дописі:

"Коли військовим не дають достатньо часу на лікування та базове відновлення і кидають знову в бій без змоги продихнути, то на що можна розраховувати? Ця історія не нова. Більше року без ротації на полі бою. Складні штурми. Або дуже складні штурми.

Я хочу щоб мій чоловік жив і був цілий і здоровий. Того самого хочуть мільйони українських дружин та матерів. Ми терпляче чекаємо і робимо роботу в тилу, але випадки як ось цей, дають відчуття того що людське життя є меншим за одиницю".

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Нагадаємо, на захист Батьківщини Сенцов став ще у перші дні повномасштабного вторгнення. Спершу він був у ТРО, після чого потрапив до загону спецпризначенців, разом із якими працював на півдні України, під Гуляйполем, а також на Луганському та Донецькому напрямках.

Наразі режисер захищає нашу країну у складі 47-ї ОМБр "Маґура". Нещодавно він отримав звання молодшого лейтенанта.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації