Лайм

Олена Зеленська у м'ятному костюмі розповіла про стан укриттів в українських школах

Перша леді поділилася подробицями та показала фото

Олена Зеленська, яка нещодавно відвідала реабілітаційний центр у Вінниці, цього разу зустрілася з прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом Аль Тані під час його першого офіційного візиту до України. Із ним вона обговорила стан та будівництво укриттів в українських школах.

У Telegram перша леді поділилася подробицями на цю тему, а також показала фото, зроблені під час зустрічі. Як відомо, дружина президента запросила Катар до участі у проектах фундації Olena Zelenska Foundation, яку було створено у вересні 2022 року для залучення іноземних донорів до гуманітарної допомоги, підтримки сфер освіти та охорони здоров’я в Україні.

Читайте також: Олена Зеленська поклала білі троянди до меморіалу жертвам російського обстрілу Вінниці: фото.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Кожна четверта наша школа непридатна для навчання під час війни. Такі дані аудиту, який провело Міністерство освіти і науки України. Ось чому будівництво укриттів для шкіл – один із пріоритетних проєктів Olena Zelenska Foundation. Ми виділили на нього 500 тис. дол. США та разом із партнерами з Київської школи економіки почали співпрацю з першими закладами. Але шкіл, які потребують укриттів, в країні 3594 із понад 13 тисяч. Тож нам потрібна вся можлива допомога для безпечного початку навчального року.

Запропонувала співпрацю в цьому напрямі особливому гостю – Прем’єр-міністру, міністру закордонних справ Держави Катар Мухаммаду бін Абдулрахману Аль Тані. Це перший катарський очільник уряду, який відвідує Україну з часу встановлення дипломатичних відносин між нашими державами в 1993 році", - йдеться в публікації Зеленської.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Перша леді України подякувала Катару за солідарність з нашою країною, а також висловила сподівання, що окрім будівництва укриттів, країна долучиться ще одного важливого проекту Фундації – відбудови Ізюмської лікарні. "Щоб зруйнований і розкрадений окупантами заклад знову міг повноцінно допомагати 100 тисячам місцевих жителів, ми вже виділили 600 тис. дол. на відновлення чотирьох операційних. Але шукаємо донорів для задоволення решти потреб закладу", - наголосила вона.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Досі з Катаром мене пов’язували переважно проєкти культурної дипломатії: у Національному музеї Катару ми впровадили україномовний аудіогід, а в Національній бібліотеці країни створили українську книжкову поличку", - підсумувала пані Олена.

Читайте на тему: Олена Зеленська у чорному комбінезоні провела зустріч із головою USAID Самантою Павер: фото.

Для ділового заходу дружина Володимира Зеленського обрала костюм м'ятного відтінку, який складався із подовженого жакету з вирізом і прямих штанів. Талію перша леді підкреслила за допомогою тонкого ремінця, підібраного в тон до всього вбрання. Завершили аутфіт лаконічні прикраси, об’ємно укладене волосся та легкий макіяж.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску