Лайм

Олена Зеленська поклала білі троянди до меморіалу жертвам російського обстрілу Вінниці: фото

Перша леді вшанувала пам'ять загиблих українців

26 липня Олена Зеленська прибула із робочим візитом до Вінниці. Перша леді відвідала місце ракетного удару по центру міста 14 липня 2022 року і поклала квіти до пам'ятника жертвам російського обстрілу. Меморіал пам'яті складається із фігурок голубів із портретами загиблих 29 українців. Серед них є фото "сонячної" дівчинки Лізи, яку особисто знала дружина президента.

"Того страшного дня російські воєнні злочинці вдарили "Калібрами" в самісінький центр міста, убивши перехожих, спаливши медичний центр із лікарями й пацієнтами. Тепер пам’ять про них втілилася в голубах і в 29 сакурах, висаджених навколо пам’ятника. Тут є птах та дерево і для 4-річної Лізи, яка стала однією із жертв цієї трагедії", - поділилася дружина Володимира Зеленського у своєму Telegram-каналі.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Перша леді розповіла, що меморіал пам'яті жертв ракетного удару по Вінниці міська рада розробила з ініціативи сімей загиблих. "На кожній фігурці – фото та розповідь про людину, яка вже ніколи не пройде цими вулицями", - зазначила Зеленська.

Читайте також: Рік трагедії у Вінниці: якою буде відплата за геноцид українців.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Дружина президента додала, що площу, де сталася трагедія, частково відновили. Єдине, що місто не планує відновлювати, – посічений уламками літак.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Нехай залишається як є – як нагадування про те, якому нелюдському, варварському злу опирається Україна, і про те, що його зрештою переможуть українці", - наголосила перша леді.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Для поїздки до Вінниці Олена Зеленська обрала строгий костюм чорного кольору, що складається із прямих штанів та подовженого жакету. Образ перша леді доповнила коричневими слінгбеками та блузою молочного відтінку.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Нагадаємо, під час ракетного удару по Вінниці загинув учасник команди співачки ROXOLANA. Цього дня у артистки мав відбутися концерт у Будинку офіцерів. Музиканти знаходилася на місці та готувалися до виступу.

Ще новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео